Not worth money

Sjajna strana toga što kupujete različite proizvode je što nađete nešto što vam savršeno odgovara i eventualno postane vaš HG proizvod. Loša – nekada se ispostavi da je nešto promašaj.

Evo mojih najvećih negativnih iznenađenja 2013. godine.

nevolim

Body Shop Rainforest Balance šampon

Kosa mi se farbana, masti se dosta, dlaka je ravna i nezahtevna. Iako imam 10+ godina farbačkog staža, ne mrsti se, ne lomi, nije zahtevna i šampone biram prema potrebama temena. Ovaj TBS zvučao je sjajno za moju kosu, plus je organic (zvuči sjajno kao opravdanje samoj sebi što dajem desetak evra za šampon).

Prvi utisak nakon kontakta sa njim je da je prilično gust i zanimljivo mi je što na pakovanju piše da za najbolje rezultate treba napraviti penu na ruci, pa onda s njom na kosu, jer to ne uspevam. Nema veze, malo razmrljam sa vodom po rukama, stavim na kosu i počnem da perem. I sledeća pomisao – What the f*** just happend?! Kosa postaje instant zamršena do, do tada, nezamislivih granica (inače se ne mrsti pri pranju).

Bogato je namažem regeneratorom, isperem, normalno izgleda, sve ok. Odlučim da sledeću put perem pažljivije, imajući u vidu to mršenje, pa sledeći još pažljivije, i tako koliko već puta, ali nijednom nisam uspela da ga izbegnem. Nemoguće je da ovaj šampon dođe u kontakt sa mojom kosom i ne zamrsi je potpuno, i koliko god zgodan mom temenu bio, ne dopada mi se. Na krajeve nakon njega moram staviti ekstra količinu maske ili regeneratora inače je presuva.  Definitivno jedan od kupovinskih promašaja 2013. godine i definitivno not woth money.

Napomena – ako vam je kosa kraća, nefarbana, masti se dosta, verovatno bi vam bio bolji. Čini mi se da bi za muške i masnije kose mogao biti dobar.

Too Faced Absolutely Flawless korektor

Ovaj korektor mi je na wishlisti sigurno par godina, od kad sam ga prvi put videla na blogu jedne švedske blogerke. Konačno došao na red pre par meseci i iako sam jako želela da mi se dopadne, moram da mu dam negativnu ocenu. P

rilično je težak i još „priličnije“ masan, što mi se ne dopada ni pri nanošenju, a naročito ne nakon nekog vremena kada krene da se uvlači u linijice ispod očiju. Ne razmazuje se lepo. Nije najgori korektor koji sam probala, ali vredan cca 2.600 dinara svakako nije.

Sally Hansen Maxim Strength baza

Sa ovim Sally Hansen nadlakom imam sjajna iskustva. Potrošen je do kraja bez da se zgusnuo u bočici, a podjednako je efikasan kao Seche. Pošto sam ga nedavno nabavila ponovo, i to dok je bila u toku akcija dva proizvoda po nižoj ceni, odlučim se da probam i njihovu bazu. Ovo je jedna od onih koje jačaju nokte, a suše se mat i trebalo bi da pozitivno utiču na trajnost laka na noktima.

Ova se neravnomerno nanosi i dosta pažnje i jako tanak sloj je potreban da bi lepo „legla“ na nokat i ne bi bila predebela na nekim delovima. Baš nikakav efekat nisam videla što se jačanja noktiju tiče, niti što se trajanja laka tiče.

Pinterest