I Lena Dunham je stajala u redu za H&M

IMG_0009

Iako modnim svetom uveliko hara njegova avangardna sestra And Other Stories, H&M je svoju prvu radnju u Srbiji otvorio tek 27. avgusta tik na ulazu u Delta City. Obećali su popuste i vaučere prvim kupcima, ali mnogi su zazirali od zvaničnog otvaranja radnje plašeći se za svoju bezbednost usled naleta željnih kupoholičara i ljubitelja brenda, a mnogi su pak pohrlili stavši u red prema nekim navodima još u 4 ujutru. Kako je bilo na javnom otvaranju videli smo samo na fotografijama i u natpisima u medijima, koji možda jesu a možda nisu dramatično izveštavali.

Prodavnica u prizemlju Delta Cityja, mnogo veća od očekivanje, bila je puna gostiju na VIP otvaranju koji su činili kretanje između rafova otežanim i mirno razgledanje ponude praktično nemogućim. Na VIP žurku neki su došli da potvrde svoj VIP status, neki da zgrabe i kupe sve što mogu pre drugih (i VIP-ovci su samo ljudi), a neki da se prošetaju.

Javno otvaranje 29. septembra izazvalo je nezapamćenu gužvu ispred radnje. Naravno, internet je bio preplavljen kako fotkama punih kesa VIPovaca, fotkama sa otvaranja i serpentine reda ispred DC-a, ali ubrzo i komentarima da nam ,sad kad je tu više nije zanimljiv’, jer, bože moj, Srbi su iznad svega pa i iznad H&M-a čija odeća čini i činiće dobar deo njihovih ormara sve dok im plata traje do 15. u mesecu.

Ponuda ne deluje ništa lošija, ali ćemo tek sad kada imamo svoj moći da uporedimo kvalitet ponude sa inostranim, ako uopšte budemo ulazili u inostrane.

U modnom smislu svakako jedan od najvažnijih dana u šoping istoriji Beograda i još jedan korak ka svetu ili onome što pripadanje njemu u 21. veku definiše – poznati svetski brendovi, unificirana globalna ponuda i H&M kao jedan od glavnih simbola demokratizacije mode.

Ukoliko niste otišli do sad, ne očajavajte, H&M neće pobeći nigde, a prema rečima zaposlenih sva roba se svakodnevno dopunjuje pa će vas omiljeni komadi čekati na istom mestu kad god da dođete, možda i krišom.

Dok H&M hejteri ne pronađu stil i/ili drugu prodavnicu u inostranstvu za koju srpska raja još nije čula, a čije proizvode mogu da priušte (And Other Stories je malo skuplji), uživajte u blagodetima lokalne prodavnice!

P.S. Da li će biti ista gužva kada i ako stigne Isabel Marant kolekcija?

Pinterest