Recenzija: Aqua Mineral Youth Essence serum

Nikada nisam bila fan seruma ili preciznije, ranije nisam imala preterane potrebe za njim. Sa mešovitom kožom, ranije više sklonoj upalama, glavni targeti su bili kako iste sprečiti i kako se dodatno ne izmastiti. Hidratacija bitna, ali krema zadovoljava tu potrebu.

Međutim, koža se vremenom menja, za nas sa masnijom, to znači da se manje masti (jupi jej), manje sklona problematičnostima (double jupi jej), ali i ozbiljnija hidratacija dolazi na red. Ali to što se manje masti ne znači da na nju mogu staviti tešku kremu, i tu serumi uskaču u priču.

Nedavno sam dobila Aqua Mineral from The Dead Sea serum  (to je ona izraelska kozmetika čiji štandovi od ove godine postoje u Delti i Ušću), namenjen svim tipovima kože.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Radi se o premium brendu, to je na prvi pogled jasno, kozmetika je inače bazirana na mineralima iz Mrtvog mora, a znamo za šta su oni sve dobri, ali pored toga serum ima i  vitamine A, C, E, hidrirajuće sastojke kao što je ši puter, arganovo ulje, a ako idete kroz spisak videćete i ekstrakt lavande, nara, zelenog čaja. Sadržaj je premium koliko i ambalaža.

Piše da se koristi posle čišćenja, a pre noćne kreme, ali, između ostalog zato što ne koristim posebnu noćnu kremu (naginjem ka onoj struji koja tvrdi da koža ne zna baš da li je 10 uveče ili 6 ujutru pa u zavisnosti od toga ima različite krematske potrebe), ja ga stavljam ili samog nakon čišćenja lica, ili ispod svoje trenutne hidratantne kreme, a omiljena upotreba mi se pokazala ona ujutru, kao podloga za makeup.

Serum ima potpuno nemasnu svilenkastu teksturu i ono što piše, da se mala količina dovoljna za celo lice, zaista jeste. Glatko se i lepo razmazuje, ne stoji na koži, upije se,  ali je pomalo zagladi i nahrani. Od noćne upotrebe imam zdrav i odmoran izgled kože ujutru, a od ove jutarnje, pokazalo se da puder savršeno legne na kožu nakon njega, ne masti dodatno, dovoljno hidrira.

Ne koristim svakog dana ujutru i uveče, obično je kako mi dođe u tom momentu, ali se za sada pokazao odličnim.

Za dugotrajne efekte seruma, što je i njegov glavni feauture, moraću da sačekam malo dužu upotrebu. Naime, baziran je na Renovage patentu, za koji sam prvi put čula, ali onda guglala i ispostavilo se da se radi o nekom aktivnom sastojku koji sprečava da ćelije gube na svojoj efikasnoti (a kad to gube pojavljuju se linijice, pigmentacije i slično).

Neka klinička studija vezano za ovaj patent (nije ga izmislio  i promovisao samo pomenuti brend, već se koristi i u drugim proizvodima), pokazala je da se za šest meseci na primer upola rešavaju pigmentacijske fleke, i to sve na osnovu toga što je vaša ćelija postala efikasnija, nema izbeljivanja. Slično, radi i na ublažavanju linijica, hidrataciji, čak pominju i pore i generalnu strukturu kože.

Za takve ocene, čekam par meseci, sad je prerano da komentarišem.

Cenu u Srbiji ne znam, kao što rekoh dobila sam ga. Na USA sajtu cena je ova, ali sudeći prema cenama nekih drugih proizvoda, rekla bih da su u Srbiji cene prilagođene tržištu, odnosno nešto niže.

U svakom slučaju, Delta u prizemlju i Ušće na prvom spratu su mesta gde se sada može kupiti i isprobati, pa i dobiti sve informacije.

Pinterest