Recenzija: Aqua Mineral Clarity Peeling Gel

Druga stvar ovog izraelskog brenda o čijem serumu sam pisala koju sam dobila je piling. Iako sam planirala da ga recenziram ranije, tokom korišćenja mi se učinilo nešto, što me je podstaklo da sačekam par nedelja. A „nešto“ je kumulativni efekat.

unnamed (1)

Photo: Papilotna

Inače sa pilinzima, govorim isključivo o onim dobrim i koji su mi odgovarali, situacija je manje više takva da koža  bude super tog dana kada ga koristim, sutra, ali je to otprilike to do sledećeg pilingovanja. I to je skroz ok.

Sa ovim je bilo isto kao i sa svima do sada, osim što je drugačiji i po formulaciji, ali pišem kasnije, prvog i drugog puta. Međutim, posle trećeg, četvrtog korišćenja shvatila sam da mi koža izgleda mnogo zdravije, pročišćeno, finije, a ovaj piling jedina je novina koju sam uvela u rutinu nege.

Piling u bočici izgleda kao providni gusti gel. Uzme se mala količina, stavi na lice, ja rasporedim tačkice po čelu, obrazima, nosu i bradi, i krene sa trljanjem. U tom mometu tekstura se nekako razvodni i počnu da se formiraju komadići kojima radite piling. Trlja se oko minut i za to vreme ti komadići se bukvalno isprljaju, od providno plavičastih potamne, onda se ispere.

Ja sam prvog puta, pošto nisam navikla da piling toliko bude blag (a koristila sam inače blage, Avene piling najčešće), malo duže trljala, pa mislim da mi je na donjem delu obraza koža bila malo suva neposredno nakon pilinga, pa je savet, ako ga kupite, ne preterujte, iako je blag, efikasno radi posao. Nakon korišćenja nema ni malo crvenila, ni iritacija.

Again, cenu u Srbiji ne znam, na USA sajtu je ovoliko. Moje procene su da uz redovno korišćenje (cca svakih pet dana u mom slučaju), može potrajati sigurno pola godine.

Serum o kom sam pisala mi se takođe jako dopao, ali ukoliko bi trebalo da biram koju bi od ove stvari preporučila nekome ko želi da isproba  brend, to bi definitivno bio piling.

Pinterest