Šta kada se nokti unište?

Svi smo prošli taj scenario (ok, osim onih srećnica koje imaju ultra jake nokte), neki skidač laka ili neki bazni lak, ili možda preskakanje istog, učinilo je da nam nokti budu lošijeg kvaliteta nego inače.

Listaju se, zanoktice su u lošem stanju (naročito ako ste koristili neki proizvod sa formaldehidom na primer), i osim što loše izgleda, loša je podloga za manikir.

Iako mnogi tada posežu ja još hemije koja će nokte ojačati, istina je da je u tom trenutku najbolje da ih odmorite.

Skinite lak sa njih, isecite ih, najbolje skroz do kraja i zaboravite na ikakve lakove bar nedelju – dve. Za to vreme, svakog dana izdvojte par minuta da utrljate neko negujuće ulje, ricinusovo je odlično za nokte, a jako je pristupačno, ili koristiti neki namenski proizvod. Pri svakom mazanju kreme za ruke, dodatno utrljajte na predeo oko zanoktica.

Ukoliko ste navikli na manikir na noktima, verovatno ćete imati potrebu da ih nakon par dana ponovo namažete, ali pustite ih da se odmore, preživećete.

Moji su trenutno u takvoj fazi (slika ispod), pre svega jer su pod lakovima skoro stalno poslednjih par meseci, a sumnjam da je to u kombinaciji sa nadlakom sa formaldehidom dovelo do jako lošeg stanja zanoktica.

Zato će večeras da usledi cut&rehab. Planiram da dobavim i ovo Alverde ulje, da im pomognem.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Pinterest