Recenzija: Roc Radiance Rejuvenate

Zateknem se negde krajem prošle godine u apoteci dok je trajala Roc promocija, i iznenađujuće suptilna i upućena promoterka, koja je videla da gledam kreme, krene da mi priča o Roc Radiance Rejuvenate liniji.

IMG_3850

Roc je reklamira kao liniju za mlađu kožu, pod tim se ne misli na pubertetski mladu, već kasne dvadesete, rane tridesete, kojoj treba jača hidratacija, a nije još uvek za jače kreme sa različitim anti-age sastojcima.

Kako sam bila u potrazi za baš nečim takvim pred zimu, saslušam ja finu promoterku i sve zvuči lepk, ali mi anti-age natpis nije previše bio primamljiv, jer prvo, može mi biti preteška, drugo, pripadam struji koja smatra da je sa 28 (ka 29) za to prerano.

Međutim, ništa specijalno anti-age u listi sastojaka:

  • Glikolna kiselina – super za pore i poboljšanje teksture kože
  • Vitamin E – opšte poznato dobar za kožu, i to su glavni aktivni sastojci.

Nisam ništa od Roca ranije imala, krema na akciji, oko 1,5k umesto regularnih 2,8, i hajd.

Krema je ok, ali ništa više od toga.

Tekstura je malo drugačija od svih krema za normalnu ka mešovitoj koži koje sam koristila. Bilo je masnijih, bilo je onih koje su se sporije upijale, ali nijedna nije imala ovako gustu teksturu, zbog čega mi se na prvu loptu nije baš dopala, čak mi se zbog slabe razmazivosti činilo da samo stoji na koži, ne upije, ali nije baš tako.

Ne masti je dodatno, što je plus, toga sam se bojala, ali, da li zbog te tako zbijene teksture uopšte, ni nakon par meseci korišćenja nemam utisak da dubinski hidrira kožu, više kao da se zadrži u nekim površinskim slojevima.

Nije napravila apsolutno nikakve probleme, korektna je kao podloga za puder, ali nemam utisak da je išta uradila. Sve druge obične hidratante kreme, poput Avene hydrance legere i sličnih, činile su da koža izgleda svežije i hidriranije i nakon nanošenja i kumulativno od ove.

Dakle, potpuno spada u kategoriju – kupila, potrošiću, neću kupovati više.
Zanimljivo je i da ima parfema, ali mi ni najmanje nije smetalo.
Postoji i varijanta za suvu kožu i, čini mi se, serum, ali to nisam isprobala.

Ocena od 1-5 bila bi Dobar (3).

 

 

Pinterest