Recenzija: Bourjois Volume Glamour Max Definition Mascara

Kupovina ove maskare imala je trostruki razlog – bila je na akciji povodom 150. rođendana Bourjoisa, trebala mi je maskara i njihova Volume Glamour Ultra Black mi je godinama bila omiljena.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Iz Bourjoisa kažu daje volumen, ali definisan izgled, odvajajući svaku trepavicu, upravo ono što želim.

Ali avaj. Ni posle par meseci korišćenja i iskrene želje nisam uspela da je zavolim. Pakovanje je simpatično, formula ok, nije puno teška na očima, trajna je pristojno, ali četkica kupi nestvarno puno proizvoda.

Ukoliko je samo izvučem iz pakovanja i nanesem, imam utisak da mi je na očima 10ml maskare, i to definitivno ne izgleda dobro.

Dakle, brisanje četkice pre svakog mazanja je obavezno. Pri tome, ne uspeva ono klasično – da obrišem, pa blago umočim i stavim, jer će svako umakanje ponovo prepuniti četkicu, nego moram da je obrišem tačno toliko da ne ostane previše, a da ipak nešto ostane da nanesem na trepavice.

Vrh za koji kažu da dopire i do najmanjih trepavica – dopire, ali se ponaša kao mali rezervoar u koji stane hektolitar maskare. (Preterujem, ali shvatate poentu).

Sama tekstura nije previše vlažna, i iako sam očekivala da će se nakon nekog vremena korišćenja možda isušiti i učiniti nanošenje jednostavnijim, to se nije desilo, tako da problem definitivno nije ona, već četkica.

cetkica

Photo: Papilotna

Dobra stvar je što eto, kad odradim sve kako treba i pazim da stavim malo, izgled koji se dobije je stvarno ok.

Preporuka za ovu maskaru išla bi eventualno onima koji žele volumen ne obazirući se na slepljenost trepavica i ostale, meni, negativne elemente.

Na skali od 1 do 5, ocena 2 na 3. Može se sa njom nešto uraditi, ali je preveliki trud potreban za to.

Pinterest