The Hate List: 10 stvari koje ne mogu da smislim

I Ofinger ima svoje omražene odevne predmete. Ovo je deset stvari koje nikad nećete videti na ovom blogu (osim sad) i za koje se nadam da će ubrzo nestati sa lica planete Zemlje.

Kim Kardashian

Kim Kardashian i svi derivati njenog stila – ovo je nadam se prvi i poslednji put da pominjemo Kim K na ovom blogu. Prefenirana kosa, prekonturisano lice, preuske stvari za široku građu i predizajnirane cipele su užas svih užasa, kao i svaki pokušaj imitacije.

Cipele na štiklu a la Kim Kardashian – ovo nije svojstveno isključivo sirotoj Kim, već ceo Holivud voli da se natakari na ove cipele koje posebno u nude varijanti ostavljaju utisak kopita, a još ako imate viška kilograma onda je katastrofa potpuna. Crveni đon je šlag na tortu.

Preuske haljine na presirokim devojakama a la KimKardashian – pogledati pod 1

Prekratka suknja previsoka stikla kombinacija – takođe pogledati pod 1

Rep sat

Šljašteći satovi – ovo mi nikada neće biti jasno, jer sat vidim kao korisnu stvar koja se nosi skoro svaki dan pa joj je po nekoj logici stvari cilj da bude što manje upadljiva. Ukoliko vam profesija nije bavljenje rep muzikom, onda ni šljašteći sat ne bi trebalo da vam bude na ruci

Pocepane farmerke

Pocepane farmerke – znam da mogu biti super kad su široke i užasne kad iz njih vire kiflice, ali i dalje ne uspevam da vidim njihovu svrhu, jer mi izgledaju neuredno i nefunkcionalno i uglavnom kao bacanje para na nešto što traje samo sezonu-dve

Britney Isabel Marant

Isabel Marant patike – ove patike sam apsolutno obožavala kada su se pojavile, jer je Isabelin dizajn toliko dobar da više podseća na ženske Nike Dunks nego na patike na štiklu i još uvek ponekad vidim odličnu odevnu kombinaciju sa njima (na blogovima, naravno). Međutim, jeftine varijante koje su preplavile svetske i domaće ulice, posebno u kombinaciji sa preuskim vulgarnim pantalonama svih boja i prekratkim lepršavim suknjama učinile su da ove patike postanu nove Uggs

fake-louis-vuitton

Fake tašne – ne mogu reći da mrzim apsolutno sve fake tašne, ali lažni Chanel, Louis Vuitton i Hermes su verovatno zaslužile prvo mesto na ovoj listi. Smisao tih tašni je da označavaju luksuz i klasnu pripadnost koju je neko svojim radom zaslužio i koja je dostupna samo retkima usled njihove cene. I koliko god mi kupujući kopije želimo da se pravimo da ta društvena razlika ne postoji, nositi fake tašnu i voziti se gradskim prevozom čini potpuno suprotnu stvar – naglašava vašu nemaštinu.

Hipi stil na festivalu

Hipi stil na festivalima – kliše svih klišea i nemaštovitost svih nemaštovitosti

kenzo_slideshow

Jednosezonski užasno trendi komadi – Gde su šta rade – Kenzo duks sa tigrom, pocepane farmerke, kratko sečeni topovi,… zašto jednostavno ne bacite te pare u đubre?

Ugg-Sparkle-Boots-Kids

Omražena stvar gratis i majka svih gadosti – Fly me to the Moon and let me play among the stars, UGG čizme

Nadam se da nisam nikog uvredila, a i ako jesam, to je samo moje mišljenje, nije Biblija.

Pinterest