Recenzija: Ebelin Nagellackentferner Professional Express

Ukoliko bi trebalo da napravim listu najiritantnijih stvari vezano za svakodnevnu beauty rutinu, klalo bi se skidanje laka i sušenje kose. Za ovo prvo, još davnih dana smislili su bočice čija je unutrašnjost natopljena skidačem laka, koji postupak znatno ubrzava.

Kada su se pojavile kod nas, uglavnom su bile one malo skuplje (oko hiljadu dinara), a kako to nije proizvod koji ćete koristiti specijalno dugo, a pobornik sam racionalnog odabira pri kupovini tih potrošnih stvari, nisam ih uzimala.

I onda se nedavno u DM-u pojavio Ebelin, čiji, baš isti ovakavav skidač laka koristim već neko vreme.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Cena oko 200 dinara stavlja ga znatno ispred ostalih proizvoda iste vrste, jer praktično svi funkcionišu po istom principu. U bočici je sunđer sa rupom na sredini u koji uvučete prst, malo provrtite i izvučete.

Ja sam ga testirala sa najtežim za skidanje, crvenim i tamno bordo lakovima, nakon kojih mi inače, iako koristim bazu, uvek ostane malo obojeno po ivicama, što zahteva dodatno detaljisanje i to se desilo i nakon umakanja u Ebelin ekspresni skidač.

Količinski, mislim da je nije ostalo puno više (na slici su notki nakon skidanja laka, vidi se crveno pri ivicama), s tom razlikom da mi je tih minut koliko mi je trebalo da očistim potpuno nokte klasičnom metodom palo znatno lakše u situaciji kad sam na grubo skidanje potrošila pola minuta i ni malo napora.

Za razliku od tufera koji kad se oboji završi u kanti, ovde sva boja ostane unutra, pa što se ovakvih skidača tiče, što se više koristi, prsti su umazaniji. Ja sam ga koristila do sada 3 puta i još uvek je vrlo upotrebljiv, apdejtovaću post informacijom koliko je trajalo.

Sama tečnost skidača je vrlo fina, kao i isti u klasičnoj bočici sa pumpicom.

Sve u svemu, dobar odabir za putovanja ili tako neke situacije, i u odnosu na konkurentske proizvode. I dalje za tu cenu možete kupiti skidač laka (čak je i jeftiniji čini mi se 20 dinara) koji će vam trajati znatno duže, pa je sa tog stanovišta odluka kupiti ili ne isključivo zavisi od lične preferencije.

 

Pinterest