Recenzija: MAC Face And Body Foundation

Kada su se pojavile, a još više od kako su se popularisale, BB kreme kao koncept su mi sjajna stvar. Ako nešto ne volim to je vidljivi sloj pudera na licu, naročito tokom dana.

Koži, kakva god da je, ne prijaju teški puderi, a opet većini je potrebno nešto što bi ujednačilo ten. Ove, BB kreme, još i neguju, gde ćeš bolje.

Međutim, ukoliko kao ja (i mnogi drugi), šminkanje obavite ujutru u 8, a posao vam se često završi uveče u 8, pri tom u međuvremenu imate kontakta sa ljudima i treba da izgledate pristojno, trebalo bi da podloga bude nešto što traje. Može se poneti i ta krema ili neki kompaktni puder pa popravljati, ali ima dana kada za to nema vremena.

BB kreme, za moju masniju kožu, u tom smislu nisu najbolje rešenje. Probala sam par, mahom testere, ali već oko 4 popodne, na licu nema skoro ničega. Ne, nisam probala sve na svetu, nisam ni većinu, ali i dalje mi se nameće kao zaključak da je teško naći BB kremu koja će celog dana stajati na licu.

Dakle, sledi razmišljanje i potraga za puderom koji je toliko lagan, ne primećuje se na koži, a traje, tokom kojeg se setih da me je MAC Face And Body Foundation uvek zanimao, i da mu ljudi mahom zameraju slabu prekrivnu moć.

Bingo!

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Ovaj puder je verovatno najtečniji puder koji ćete ikada probati. Tekstura je vodenasta i na prvu loptu vam možda bude neobično kada ga prvi put budete koristili. Ta vodenasta tekstura znači da se savršeno razmazuje, a, po mom iskustvu, najbolje je (i najekonomičnije) to raditi prstima, sve ostalo će upiti previše proizvoda.

Buildable coverage je najbolji opis za prekrivnu moć ovog pudera kojeg se mogu setiti. Jedan sloj će samo izjednačiti ten, nema govora o prekrivanju podočnjaka ili nepravilnosti, ali ten izgleda zdravije. Ukoliko dodate još jedan, pokrivna moć je između lagane i srednje, na koži se i dalje ne primećuje, a ten izgleda izuzetno zdravo. I, i dalje ćete morati da koristite korektor za podočnjake ili eventualne nepravilnosti.

Finiš je, mogli ste shvatiti, prirodan, meni je potrebno blago matiranje puderom u kamenu da bi bio postojaniji. Meni lično se toliko dopada izgled koji daje, da iako pored njega posedujem i full coverage puder, EL Double Wear, od kada sam kupila MAC ovaj sam stavila samo za neko snimanje.

Dešavalo se više puta da mi je na licu od pomenutih 8 ujutru do 10-11 uveče i i dalje je u nekoj meri tu kada ga konačno skinem. Ne pravi mi nikakve probleme, iako imam prilično reaktivnu kožu, i skida se vrlo lako micelarnom vodom.

Uz to, nijansa C1, odredio mi ju je MAC čika, mi odgovara savršeno.

Sumiranje recenzije bilo bi – Jovana is in love.

 

Pinterest