Recenzija: Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm

DSC_0732

Photo: Papilotna

Kozmetiku kupujem retko. (Ukoliko ste zbunjeni još jednom pogledajte ime autora.) Toliko retko da od svakog preparata imam po jedan. Jedan puder, jedan korektor, jedan šampon, par nude senki, jedan ajlajner i koristim ih dok se ne potroše ili ne nađem bolji. Imam veći broj lakova, ali na kraju uvek nosim tamno crveni ili svetlo crveni. Slično je i sa karminima. Trenutno mi je omiljeni nevidljivi Chubby Stick. Ne vredi, probala sam. Ali zato je Jovana tu.

Međutim, kada su u pitanju kreme za negu, posebno one medicinske i organske..uh. Tada ne pitam šta košta i volim da probam što više. Moja logika je da nema te šminke koja će ispraviti ono što ste uštedeli na kremi a što vidite u ogledalu kada se probudite i što ostaje sa vama do kraja života. Ipak, često imam problem da objasnim ovu opsesiju ljudima oko sebe.

Tu negde počinje i moja priča sa australijskim brendom Aesopom. Nakon raspaljivanja moje radoznalosti uspešnim product placementom na blogovima, rešila sam da je Aesop nešto što moram probati. Minimalistički dizajn je samo dodao ulje na vatru. Planirala sam da ga naručim sa Strawberry.net, ali nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da potvrdim svoj identitet desetorici Kineza, pomirila sam se sa tim da ću morati da sačekam put u insotranstvo i posetim neku od njihovih specijalizovanih prodavnica.

Kraj mojim mukama došao je kada sam saznala da Aesop dolazi kod nas, kao deo ponude parfimerije Metropoliten, iako oni retko dozvoljavaju prodaju svojih proizvoda van sopstvenih prodavnica. To je jedan od onih retkih trenutaka kada se osetite kao deo zapadne civilizacije.

DSC_0735

Photo: Papilotna

Svoje Aesop putovanje odlučila sam da započnem jednim od njihovih najprodavanijih proizvoda – kremom za ruke Resurrection Aromatique Hand Balm. Tri glavna sastojka koja ova krema u sebi sadrži su ruzmarin, mandarina i kedrovina, a kada je namažete možete osetiti kako se ove tri note savršeno prepliću i dopunjuju. Namenjena je i nezi ruku, stopala i svih suvih delova kože, a u Aesopu tvrde da regenriše i najgrublje ruke što ja, nažalost (?), nisam imala gde da isprobam, ali verovaću im na reč dok me diploma Filološkog fakulteta ne primora da pređem na manufakturu. Mogu da kažem da koža kremu veoma brzo upija, što nije slučaj sa većinom koje sam imala prilike da probam, a što je meni veoma važno jer ne podnosim osećaj masnih ruku čak i ako to znači da će biti mekše. Miris je predivan, podseća me na neke bombone od pomorandže koje sam jela kao dete,prirodan je ali nije previše intenzivan,pa ukoliko ste ljubitelj esencijalnih ulja Resurrection Aromatique Hand Balm će vam se sigurno svideti.

Druga najbolja stvar kod ove kreme je dizajn. Dve boje – prljavo krem i crna. Francuski s jedne i engleski jezik s druge strane savršene i velikodušne aluminijumske tube koja deluje da će i svakodnevnim mazanjem potrajati čitavu večnost. Ime brenda, ispod ime proizvoda, ispod mirisne note, ispod namena i uputstvo, na donjoj polovini jasno vidljiv spisak sastojaka. Na samom dnu tube, citat pisca T.S. Eliotta „Genuine poetry can communicate before it is understood“ . Đavoli su, znaju svaku moju slabu tačku.

DSC_0739

Photo: Papilotna

Ljubav je zapečatila kesica u kojoj se dobijaju kupljeni Aesop proizvodi od recikliranog papira na kojoj piše „Da je Aesop grad bio bi Pariz…“ Bum. Just take my money. Sa sve spiskom mesta u Parizu koje bi ,verni korisnik Aesopa’ (čitaj mozgoisprani frankofil kao ja sa sklonosti ka organskim kremama) trebalo da poseti.

Sledeći na spisku su Petitgrain Hydrating Body Gel za hlađenje tela koji će mi verovatno spasiti život u vrelim letnjim danima jer vrućina nije moj prijatelj i čuveni Geranium Leaf Body Cleanser, njihov najprodavaniji proizvod. Pa sve ostalo.

Aesope, dobrodošao!

Pinterest