Letnja obuća

Predstavljamo vam letnju obuću koju bi svako trebalo da ima u ormanu (cipelarniku?) ili bar da teži da je ima. Evo i zašto.

H&M crne baletanke

Baletanke H&M (Photo: Papilotna)

Crne baletanke

Crne baletanke su verovatno najisplativiji komad obuće. Osim što ih možete nositi apsolutno svakog dana, uz skoro sve kombinacije od aprila do oktobra, praktične su i za svaku priliku. Nebitno da li idete na posao, na večeru ili u popodnenu šetnju, baletanke su uvek najjednostavniji i najpraktičniji izbor. Naravno, pod uslovom da ih redovno čistite i da ste naviknuti da hodate u njima.

 

Asos letnje sandale

Sandale Asos (Photo: Papilotna)

Otvorene sandale

Ova obuća je posebno praktična kada je temperatura nepodnošljiva čak i za baletanke, kod mene je to slučaj za +30C i kada mi dnevne obaveze to dozvoljavaju. Moja preporuka je da, ukoliko nemate više modela, uzmete jedan praktičan koji ćete moći da nosite često i u boji koja se lako kombinuje sa ostalim na primer, crne, braon ili teget. Moje su sa Asosa, ali sličnih modela ima i u Zari.

 

Grubin papuce

Papuče Grubin (Photo: Papilotna)

Birkenstock tj. Grubin papuče

Birkenstock su, kao retko koji trend, udobne i praktične. Dodatni benefit je što Srbija, kao retko koja zemlja ima svoj, duplo jeftiniji proizvod u vidu kvalitetne obuće Grubin gde možete birati između različitih modela i boja. Ukoliko niste dovoljno hrabri ili jednostavno ne želite da u njima šetate gradom, biće odličan izbor za plažu. Ukoliko nama ne verujete pitajte svoje majke i bake koje ih nose decenijama.

 

Superga patike

Patike Superga (Photo: Papilotna)

Platnene patike

Bilo koji model patika osim platnenih može biti pretopao tokom letnjih meseci. Platnene patike ispunjavaju svoju funkciju, a noga vam se ne kuva u njima. Moj izbor je Superga (takođe, možete pitati svoje mame), ali jednako su dobre i Starke. (Ne preporučujemo nošenje patika bez čarapa, ovo je samo za potrebe foto sešna.)

 

Asos espadrile

Espadrile Asos (Photo: Papilotna)

Espadrile

Stari Salvador Dali trend se ponovo vratio, ove godine više nego ikada u vidu ravnih modela. Prva asocijacija je na plažu i šetanje po korzu negde u Saint Tropezu. Model sa nešto izdignutijom petom je odlična zamena za teške sandale i salonke koje bi valjalo izbegavati na +30C. Najbolji izbor je na Asosu, odakle su i moje samo stara kolekcija i gde možete birati između ravnih i onih sa manjom platformom.

Pinterest