Recenzija: Maybelline Great Lash Mascara

Jednom sam dobila, ali nikada nisam kupila nijednu Maybelline maskaru. Mahom zato jer uvek imam nekog favorita, ali i jer mi se ne dopada izgled koji daju sve one njihove maskare u bucmastim pakovanjima.

Znam da se mnoge devojke (i blogerke) kunu u njih, ali meni kod maskare nije bitan volumen, fazon što više to bolje, nego da trepavice izgledaju (za moj pojam) lepo, da nisu slepljene, da nisu krute. Iz istog razloga nikada nisam bila fan legendarne MF 2000 calorie, nego sam koristila njihovu More Lashes (u tome Max Factor vreme).

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Ova Great Lash je, koliko znam, njihova prva maskara, i pakovanje je skroz retro, pomalo i detinjasto, ali simpatično. Obično stoji negde pri dnu stalka, ne bode oči, pa tako nisam do skoro ni shvatila koliko je jeftina. Bila je na akciji, moguće da je u DM-u još uvek, pa je tih 349 dinara koliko košta bilo precrtano i stavljena nova cena 279 dinara.

279 dinara – maskara. Jedna kafa u Coffee Dreamu i tip za konobara, na primer.

Što se (toliko) jeftinih maskara tiče imala sam iskustvo sa nekim iz Avona i Essence maskarama i baš od svih ova dva brenda su me pekle oči (što se Essenca tiče, tako mi je i sa njihovim olovkama i senkama), tako da je prvi korak testiranja bio kako će mi oči reagovati i Great Lash nije izazvala nikakve probleme, pa ako imate osetljive oči, kao ja, moguće je da će vam maskara biti ok.

Četkica je jako mala, ili sam se ja odvikla od manjih četkica, ali vrlo zgodna za baratanje i odlična za prići donjim trepavicama, a radi se o klasičnoj četkici, sa dlačicama, nije gumena.

Izgled koji se njom postiže je prirodan, nema govora o nekom bitnom produživanju, voluminiziranju niti uvijanju, ali je dobra za dnevni izgled. Ukoliko su vam trepavice prirodno dosta slabe, bojim se da ni za dnevni look nećete biti zadovoljni njom, efekat je vrlo skroman. Meni lično je ok, možda bi mogla mrvicu više da produži, ali je za taj novac vrlo dobra.

Glavna zamerka ide na račun trajnosti. Koristila sam je onih par dana kada je bilo visokih temperatura, onih par koje dokačismo do sada, i maskara se topi, odnosno omekša i krene da razmazuje, pa je bude ispod donjeg kapka, na kapcima na mestu gde ih trepavice dodiruju. Ima i skupljih sa kojima se to dešava, ali mi se čini da je ova baš izrazito neotporna na toplotu i to govorim o situacijama kad je dolazak do kancelarije i nazad bila jedina aktivnost, a radni dan proveden u klimatizovanom prostoru.

Nećete izgledati baš kao rakun, ostane je i na trepavicama :), ali se razmaže.

All in all, ovo je vrlo vrlo pristojna maskara za taj novac. Bočica je mala i idealna je za u torbu, ako se niste našminkali, a nosite za svaki slučaj  ili ako hoćete da popravite ono što ste naneli (pretpostavljam da bi se na sloju neke postojanije maskare bolje ponašala, ali nisam proveravala).

Takođe, čini mi se da bi ovo mogla biti super maskara za devojčice i one koji tek kreću da se šminkaju, jer je izgled suptilan, maskara je lagana na očima, a pakovanje zabavno.

Uprkos izuzetno pristupačnoj ceni, ne verujem da ću je ponovo kupiti, ali svakako loša za isprobati.

Pinterest