Nega tela – buteri, losioni, kreme

Uvodna napomena: Koža tela mi je normalna, nije suva čak ni zimi, pomalo osetljiva.

Kao i šampona, gelova za tuširanje, tako uvek imam i više od jednog losiona za telo. Nekada mi treba nešto hranljivije ili manje hranljivo, ali mi se, u suštini, izbor najčešće svodi na mirise.

Vrlo retko kupujem neke proizvode više puta, zato što uvek ima toliko novih stvari za isprobavanje, mada trenutno ima čak dve stvari koje jesu ili se kandiduju za stalno članstvo.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

The Body Shop buter od jagode je, pored onog od višnje, moj omiljeni TBS buter. Voćni mi više prijaju, zbog teksture, jer, kao što rekoh, koža mi nije suva, a jedini razlog što sam ovaj kupila već dva puta je što mi se višnja prebrzo pokvarila, odnosno promenila miris. Prošlu jagodicu sam potrošila do kraja i čini se da će i sa ovom to biti slučaj.

The Body Shop losion lubenica je fini lagani losion, simpatičnog mirisa, kupljen namenski za leto i praktično ga samo leti i koristim. Miris jeste sladunjav, ali ima i neku svežu notu i nije prejak, pa ga koristim i kada je jako toplo. Nega je iznenađujuće dobra za losion koji je toliko redak, ali to je donekle standardna priča sa TBS stvarima, bar što se mene tiče.

Balea losion sa bademom i marula orahom je zaslužio i posebnu recenziju, a kandiduje se za stalnog člana postavke, pored TBS butera, ako DM odluči da ga proizvodi i dalje. Ovo je drugi pakovanje po redu, rado ga koristim i leti, ako se ovo leto može tako nazvati.

Balea losion sa svetlucavim česticama je kupljen jer mi je iz nekog razloga ove godine tako došlo da imam neki svetlucavi losion, a pošto je hir  izvesno kratkotraja, odabir je paio na ovaj najjeftiniji. Fino miriše, ni na šta određeno, onako blago parfemski, i skroz ok neguje. Za šljokice bi neko rekao da su suptilne, ja kažem nisu za dan. Čini mi se da ostaju na odeći.

Victoria Secret Secret Charm je losion koji sam dobila na poklon i jedini je njihov losion koji sam probala. Miriše voćkasto i sveže i neverovatno dugo. Ako imam želju da mi koža miriše satima, on je izbor. Nega je tako-tako.

Avon Planet Spa sa maslinovim uljem je takođe poklon i takođe jedina stvar iz ove kolekcije koju sam koristila. Miris je ok, ali veštački parfemski i ni malo nema veze sa maslinom. Nega je fina, brzo upija. Čudna stvar su neke zelene perlice koje se nalaze u kremi, koje bi, valjda trebalo da predstavljaju maslinovo ulje. Razmažu se, ali su nepotrebne i nisam primetila da imaju ikakvu svrhu.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Pinterest