Torbe za leto

Neko će pitati da li ova kategorija zaista postoji i u čemu se letnje torbe mogu razlikovati od zimskih? Kod mene postoji i zajedno sa letnjom obućom ove torbe čekaju svoj red od oktobra do maja.

Letnje torbe bi trebalo da budu lakše i udobnije tj. praktičnije od zimskih. Ne moraju neophodno biti otporne na kišu (iako je ovo leto učinilo sve da nas razuveri u to) i moraju biti od materijala koji prija koži leti, zbog čega mi nikad nisu bile jasne gumene torbe koje se lako i brzo greju na suncu.

Imajući sve ove parametre u vidu, moj izbor je pao na sledeće tri. Zapravo sve tri su cegeri.

 

DSC_0843

Photo: Papilotna

Mekana crna shopper torba

Ogromna je tako da u nju možete natrpati bilo šta, u početku je delovala nedovoljno jako da ponese bilo šta osim sveske, telefona i manjeg nesesera. Knjiga nije dolazila u obzir. Međutim, kako ja ne poznajem pojam lagane torbe polako sam počela da trpam unutra sve više stvari (fotoaparat, obimnije knjige, kutijicu za ručak…) i za sad je potpuno neozleđena. Najbolje od svega je što nije potpuno prazna, već ima dodatnu inception torbu u koju možete staviti sve vredne stvari, zakošati je i bezbrižno ići ulicom. Izuzetno je udobna zbog svoje mekoće pa je praktično nećete ni osetiti oko ramena.

Postojala je i u braon i sivoj varijanti, ali u poslednje vreme je nisam viđala na Zarinim policama. Ukoliko vam se sviđa ovakav model možete naći sličnu sa rupicama ili onakvu kakvu ima Jovana.

 

maslina

Photo: Papilotna

Ceger

Svakog leta se ispostavi da je ovo torba koju najviše nosim, jer mi pamučno platno najviše odgovara. Od kad sam uzela ovaj ceger na izložbi Pikasove keramike pre par godina, zbog dezena koji dodatno doprinosi mojoj opsesiji morem ne odvajam se od nje kada idem na plažu. Ovo je apsolutna Mary Poppins torba i kako u nju stane peškir i sve ostalo što mi je potrebno na plaži, nikada mi neće biti jasno.

 

DSC_0854

Photo: Papilotna

Pletena korpica

Ništa ne asocira na leto kao pletena korpica, pa je najviše nosim na moru. Kako je previše otvorena obično stavim stvari u platneni ceger koji potom držim u njoj. (Volim te bag inceptione.) Nosim je kada se igram Jane Birkin ili kada mi dosadi platneni ceger.  Kupljena je u Rovinju u radnjici Aqua, a i dalje sam ubeđena da ju je proizvođač zamislio kao deo enterijera, ne garderobe, ali dobro.

Pinterest