Recenzija: Aesop Fabolous Face Cleanser i B&Tea Balancing Toner

DSC_0797

Photo: Papilotna

Lepo je ponekad častiti sebe. Dobrim cipelama, kaputom, kremom ili negom za lice. Dobili ste unapređenje, povišicu, rešili ste veliki problem, a nije vam uvek potreban ni povod. Ono na čemu će vam koža definitivno biti zahvalna ukoliko je častite jesu Aesop Fabolous Face Cleanser (gel za umivanje) i B & Tea Balancing Toner (tonik). U malim staklenim bočicama, kao dva sirupa, sam pogled na njih daje vam osećaj posebnosti i luksuza.

Aesop Fabolous Face Cleanser je prva stvar koju stavim na lice kada ustanem iz kreveta. Njegov blagi miris osećate tek toliko da vam probudi još uvek usnula čula i kao što kaže na etiketi peni veoma malo. Nakon umivanja ovim gelom na licu ćete osetiti izuzetnu svežinu i mekoću na dodir. Ni malo zategnutosti ili bilo kakvog neprijatnog osećaja, što mi se dešavalo sa nekim drugim gelovima, već samo osećaj savršene kože.

Glavni sastojci su bergamot, kamilica i ruzmarin, napravljen je na bazi maslinovog ulja, pa se preporučuje za suvu i osetljivu kožu. Dovoljno je da sipate veoma malo, otprilike pola kašičice i dobro izmasirate lice i vrat, a potom isperete mlakom vodom. Iako imam manju bočicu od 100ml, kao i svi gelovi, veoma se sporo troši i posle dva meseca korišćenja deluje puno i tek otvoreno.

DSC_0794

Photo: Papilotna

Aesop B & Tea Balancing toner je jednako osvežavajuć kao i gorepomenuti gel. Iako se preporučuje za svakodnevno korišćenje, ne upotrebljavam ga svakog dana, već svaki drugi-treći jer mojoj koži tako više odgovara. Namenjen je svim tipovima, uključujući i osetljivu kožu. Ime je dobio zbog Provitamina B5 (jedan od oblika Pantenola) i ekstrakta zelenog čaja. Iako njegov miris podseća na čuveni domaći losion Doroslovac, samo prefinjeniji, ne sadrži ni malo alkohola.

Koristim ga tako što stavim par kapi na tupfer ili ruke i izmasiram njime celo lice i vrat, a proizvođač je snimio i ovaj divni filmić da vam objasni kako da koristite tonik. Nakon njega možete staviti hidrantnu kremu po želji, a iz Aesopa preporučuju njihove proizvode kako bi nega bila kompletna i izbalansirana.

Važno je imati na umu da Aesop proizvodi nisu potpuno prirodni već predstavljaju balans prirodnih i hemijskih sastojaka kako bi se dobila idealna formula za kožu. Mirisi se ne forsiraju i ne prave veštački i jednostavno su proizvod svih izmešanih sastojaka. Takođe, staklene bočice nisu tu samo zbog različitosti ili pretencioznosti već zato što je Aesop pravi farmaceutski proizvod koji kao i većina tečnih lekova najbolje održava kvalitet u staklu.

Ove i mnoge druge Aesop proizvode, poput kreme Resurrection Aromatique Hand Balm o kojoj smo već pisali, naći ćete u parfimeriji Metropoliten.

 

Pinterest