More na kosi – pre i posle

Koliko more može da donese benefita za kožu, meni, na primer, so i sunce naročito prijaju, što se kose tiče situacija je malo drugačija.

Većina se s mora vrati znatno suvlje i oštećenije kose, što je naročito nezgodno ukoliko je farbana, a naročito ako je farbana u plavo.
Da se to ne bi desilo, potrebna je vrlo jednostavna izmena režima morske neke.

Prvo, ispiranje soli je OBAVEZNO. Volimo svi taj razbararušeni izgled koji morska so daje, ali šteti dlaci i svakog dana nakon dolaska s plaže morate oprati kosu i to šamponom.

Tu se krije prostor za drugu „grešku“. Šampon mora biti blag, bez ikakvih dodataka, i ja svima preporučujem da za tu namenu kupe neki dečiji, Kosili je na primer skroz ok. Jedno šamponiranje ispraće so, a iako je svakodnevno neće biti previše mučno za dlaku i skalp.

Hidratacija je takođe obavezna, pa ili ponesite regenerator, a moj savet je i neko ulje koje imate za kosu, pa ga utrljajte na krajeve, koji su obično dodatno porozni.

Na samoj plaži, kosu isperite nakon izlaska iz mora, jer će so u kombinaciji sa suncem biti naročito kobna, a ukoliko vas ne mrzi ponesite i neki od sprejeva za kosu, sada postoje i oni koji su namenski za „sunčanje“, pa naprskajte dok ste na plaži. To ne mora biti neki preveliki trošak, niti je bitno da kupite Kerastase ili tako neki skupi brend, Balea će odraditi posao.

A nakon povratka s odmora, odradite par tura s kokosovim uljem (utrljati na kosu i držati bar sat vremena pre pranja), a ako vam je inače vreme šišanju, povratak s mora je idealan tajming.

Bonus saveti: S farbanjem sačekajte posle mora, praktično je besmisleno da to činite ranije jer će vam se boja sigurno isprati od sunce&more kombinacije. A ukoliko je kosa dovoljno duga, na plaži je možete skupiti i tako smanjiti oštećenja. Kao na slici ispod, na primer.

0dfa50e48c0a3b1d99d101769bd465cb

Photo

Pinterest