Recenzija: Eveline 8 in 1 Total Action

U životu sam dva puta uspela da imam nokte duže od 3-4 milimetra.  Prvi put je bilo pre nekoliko (cca 5) godina, a drugi put je sada.

Nokti su mi slabi, listaju se kada malo porastu i nijedan dodatak prehrani, sredstvo iz prirode, ništa to nije uspevalo da promeni, takvi su bukvalno od kad znam za sebe.

Nikada nisam specijalno volela preduge nokte, pa to nije bio predmet tugovanja, ali redovno koristim sredstva za jačanje kako bi ih održavala lepim i zdravim na nekoj optimalnoj dužini.

Pre, koliko već godina, na red je došao Rimmel Nail Rescue, bočica izgledala dosta drugačije nego sada, koji navodno treba da se koristi dve nedelje i onda su nokti ok. To tako nije radilo, ali je kao podloga za lak učinio da mi nokti po prvi put dostignu neku ozbiljniju dužinu. Ali, smrdeo je, užasno. Gušilo me je dok ga mažem, skoro. Zanoktice, koža oko noktiju, izgledala je nikada gore, koliko god vodila računa o njima, a vremenom je i izgubio učinkovitost, potrošio se, i to je bilo to.

U međuvremenu probala sam baš svašta, od jeftinih do skupih varijanti, Essie, Sally Hansen, redovna nega uljima, imali su bolje i lošije periode, ali nikada nisu dostigli tu dužinu.

Onda pre nekoliko meseci uzeh Eveline 8 in 1 Total Action, verovatno najrecenziraniji bazni lak u Srba i uradio je isto što i Rimmel tada, nokti mi nikada nisu bili jači i duži.

Slično mirišu (sadrže formaldehid), uputstvo za upotrebu je praktično isto, iako i ovaj koristim kao regularnu bazu, tako da pretpostavljam da je i sastav jako sličan.

S razlikom što sam sada pametnija, pa pre svakog nanošenja zaštitim kožu oko noktiju,  jednom od onih Essence olovki za neku, obavezno između mazanja notke negujem Alverde uljem za nokte, tako da ovog puta nisam još uvek primetila neželjene efekte, iako već sada primećujem da dejstvo slabi.

Videću da li ih ima smisla rotirati, mada je veća verovatnoća da ću kada potrošim odmoriti malo nokte od formaldehida.

Konačna presuda: Ako vam treba nešto što će za par nedelja da vam obezbedi jače nokte, pravac jedan od ova dva proizvoda, ali ne zaboravite da tokom korišćenja nokte redovno hranite i hidrirate. Kožu oko njih još redovnije.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Pinterest