Sephora proizvodi za negu kože – vrede li?

Većina drogerija ima svoje brendove, DM i Balea, na primer, ali i Sephora, kao lanac parfimerija u čijoj ponudi su brendovi višeg cenovnog ranga, ima svoju liniju proizvoda.

Sa proizvodnjom su krenuli pre deset godina, i prvo su u ponudi bili gelovi za tuširanje i slična galanterija, a onda se krenuli i sa makeupom i kozmetikom za negu lica. Ono što je karakteristično za sve brendove ovog tipa je da su jeftiniji od ostatka ponude, a koliko vrede, to obično zavisi od proizvoda do proizvoda.

Lično, među Baleom imam favorite koje mogu da uporedim sa proizvodima i desetostruko skupljim, ali je bivalo je i onih koji mi nisu nikako odgovarali.

Balea je jeftina i isprobavanje nije preterano bolno. Ako mi baš ne odgovara šampon koji košta kao jedan espresso, preživeću. Sephorina kozmetika, iako jeftinija od njihove ponude, nije baš odabir za neracionalnu kupovinu.

Sticajem okolnosti uhvatila sam poslednji dan kada su neke od njihovih stvari za negu bile na sezonskom sniženju i to baš dobrom. Krema za područje oko očiju je koštala oko 450 dinara,  u redovnoj prodaji trostruko toliko, a krema za lice oko 600, redovna cena je oko dve hiljade dinara. Videla – kupila.

obe2

Photo: Papilotna

Pakovanje je sjajno kod obe stvari. Iako to stvarno nije ključno, krema u tubi koja ima pumpicu na vrhu je najgenijalnije pakovanje koje sam imala, a ova za oko očiju ima tri metalne kuglice koje pomažu da se bolje distribuira i umasira proizvod. Neko je, očito, dobro razmislio kada je pravio pakovanja, nije jedna od onih stavki koje izgledaju simpatično, a nema nikakvih realnih koristi.

A sad sadržaj.

Krema za lice je njihova hidratantna krema namenjena mešovitoj koži (ova, ali je na našem tržištu malo drugačiji naziv), sa sloganom koji poručuje da ćete biti bez sjaja, ali ne i bez hidriranosti. Bonus je salicilna kiselina, koja pomaže da lice bude čisto i rešava u određenoj meri neke problematičnosti koje se na koži nalaze, a meni je ona u kremama ovog tipa više garant da do problema neće doći.

lice

Photo: Papilotna

Teksura je fina, hidratantna, nije teška i nije jedna od onih matirajućih krema koje sam u mlađim danima tako zdušno jurila i koristila, misleći da će sprečiti da se prosijam, a zapravo su pravile još gore. Za kratko vreme korišćenja pokazala se kao baš dobra podloga za šminku i nije napravila nikakve probleme, a koža je fina i hidrirana. Kakva će na duže staze biti, da li će i pomoći u sprečavanju novih problema, videću kroz par nedelja.

Krema za područje oko očiju je jedna od onih koje bi trebalo da spreče nadutost i daju svežiji izgled (ova), i, ukoliko krenete od normalne pretpostavke, da vam genetiku, način života i ostalo ne može promeniti hidratantna masa, od ove očekujete da će osvežiti i hidrirati deo oko očiju. Zbog ovih kuglica, radi se i blaga masaža i dreniranje tog dela ispod očiju, i za nekoliko korišćenja rekla bih da sve što sam očekivala i radi. Osveži, hidrira. Da li će zaista smanjiti moje tamne podočnjake koji su takvi od kad znam za sebe? Ne verujem, ali ni ne očekujem. Bonus savet, ako je kupite, držite je u frižideru ili na nekom drugom hladnom mestu jer tada baš fino osveži i smanji nadutost tog dela.

ocnakrema

Photo: Papilotna

Ove dve kreme u odnosu na cenu koju sam platila su ispale baš odlična kupovina, a imajući u vidu i redovnu cenu mislim da su i dalje vrlo dobra. Utisci su sveži i svakako ću pisati kako sam bila zadovoljna kada ih potrošim, ali me je ovo sada definitivno ohrabrilo da probam i dalje njihove proizvode. Čula sam da su čistači šminke jako fini.

U principu, ne možete pogrešiti sa Francuzima. Bar kad je kozmetika u pitanju (a verujem da bi se i koleginica složila).

 

Pinterest