Harper’s Bazaar Srbija – šta da očekujete?

Bazaar1

Photo: Papilotna

Naravno da je manijaka za časopise kao što sam ja momentalno obradovala vest da ću imati pored Ellea i Harper’s Bazaar na dohvat ruke svakog 22. u mesecu za samo 250 RSD. Za one koji još ovek nisu ubeđeni, pripremili smo mini recenziju kako biste znali šta vas očekuje u srpskom izdanju ovog legendarnog časopisa.

Na naslovnoj će vas dočekati Claudia Schiffer koja i dalje izgleda kao milion dolara, a fotografija je zapravo samo deo editorijala u kome se nalaze Ikone stila sa mrežastim čarapama pažljivo probrane rukom Carine Roitfeld, najpoznatije urednice ovog časopisa u svetu, poput Linde Evangeliste, Lare Stone i Monicae Bellucci..

Prvo će vas dočekati kratka istorija Harper’s Bazaara koji verovali ili ne postoji već 147 godina i kroz koji su prošla (a većina se zahvaljujući njemu proslavila) imena poput Richard Avedona, Dianae Vreeland, Patrick Demarcheliera i mnogi drugi.

bazaar2

Photo: Papilotna

Odmah potom nailazite na modu, čiji izbor na momente jeste, ali uglavnom nije my cup of tea, mada, naravno, morate udovoljiti svima. Tu je i intervju sa Soniom i Lolom Rykiel o tome kako njih dve provode jedan svoj radni dan, Sonia u Parizu, a Lola u Njujorku. Prisutan je i domaći editorijal nazvan Nove forme dostojan svetskog Harper’s Bazaara, kao i nekoliko strana sa, mojom omiljenom, Cristom Cober nazvane Boginja kamenja.

Drago mi je što ni kultura nije zapostavljena i nakon mode možete se upoznati i sa izložbom Henry Moorea u Narodnom Muzeju, modnim knjigama koje morate imati, ali i sa kuhinjom Nikole Narančića iz restorana Salon 5.

Na samom kraju ispratiće vas vodič kroz Pariz i Jean Shrimpton sa svojom čuvenom naslovnicom iz 1965!

Harper’s Bazaar Srbija, dobrodošao!

Pinterest