Trenutna dnevna rutina

Bez nekog detaljnog rasporeda ili ne-daj-bože plana, vremenom menjam rutinu nege lica. Kreme uglavnom kada potrošim, koliko god mi odgovarala, prestane da bude toliko dobra posle nekog vremena i nikada ne uzimam dve tube za redom, a što se čistača tiče, tu malo češće rotiram stvari.

Trenutni režim je na snazi oko mesec dana i za sada mi baš odgovara, koža je pročišćenija, mekša i dobila je onaj zdravi sjaj (ili mi se tako čini), a proizvodi koje koristim su sledeći.

Uveče:

nocno

 

  • Mleko za skidanje šminke (apotekarsko), u planu je uporedni pregled dva koja sam koristila – obilnu količinu dooobro umasiram u kožu, oko očiju, a onda najpre suvim tuferom pa kasnije i mokrim skinem sve ostatke šminke i mleka.
  • I pored dva Avene gela za umivanje koja posedujem, poslednjih mesec dana za čišćenje lica koristim Lushov Sultana of soap. Ko god se malo više družio sa Lushom zna da njihove stvari variraju po strukturi, sve se pravi ručno, pa odnos sastojaka nije uvek isti. Uglavnom su mi njihovi sapuni no-no za lice, većina i za telo, ali je ovaj komad Sultane koji sam poslednji kupila nestvarno kremast i hidrirajuć. Mogla bih bez kreme nakon njega.
  • Nuxe krema ili Aqua minerals serum, zavisno od toga koliko želim hidratacije u tom momentu.
  • Nuxe krema za područje oko očiju (povremeno zaboravim)

Jutro:

  • Umivanje samo vodom, toplijom, ponekad Bioderma micelarna.
  • Sephora krema za lice i područje oko očiju opisane ovde.

dnevno

 

Što se povremene negde tiče – u igri su Lush Mask of Magnaminty maska, Aqua minerals piling i Balea maska sa hijaluronom.

I, iako mi svi navedeni proizvodi stvarno odgovaraju, čini mi se da je pravu promenu napravilo ovo detaljnije noćno čišćenje lica, odnosno uvođenje čistača baziranog na uljima (mleko je sa bademovim uljem). Imam u planu da probam i ulja za čišćenje lica u ovu svrhu, ali o tome, kad probam, u nekom drugom postu.

Pinterest