Recenzija: Mixa Intensive Care Dry Skin

Prilikom jedne posete pedikiru dobila sam savet da za stopala koristim što masnije, a ne što hidratantnije kreme, i da probam sa vazelinom.

Vazelin se preporučuje naširoko, ali, budemo iskreni, malo je dosadno kupiti nešto tako pored svih tih krema koje postoje. U DM-u je u tom momentu bila na sniženju Mixa krema na bazi glicerina specijalno namenjena za neku jako suvih površina, inače je Mixa asortiman često snižen, te pade odluka na nju.

Krema jako lepo miriše, neočekivano fino. Dosta je gusta i baš masna, tako da računajte da nakon što je namažete, bilo da se radi o laktovima, stopalima ili nekom drugom delu tela, treba neko vreme da se upije, inače ćete izmastiti odeću.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Ja sam je poslednjih nekoliko meseci koliko je u mom vlasništvu koristila samo za stopala i to uveče, kako bi delovala preko noći, sa čarapam preko ili bez, sa providnom folijom kad sam posebno entuzijastična.

Pisanje recenzije sam odlagala, iako je imam već neko vremene, jer se odavno nisam ovoliko dvoumila oko nekog proizvoda. Krema nije loša, neguje, stopala stvarno jesu mekša nakon korišćenja, ali samo to tada.

Nema apsolutno nikakav kumulativni efekat i nakon dužeg korišćenja, a moja stopala čak nisu u lošem stanju. Ukoliko je koža zaista gruba i suva, mislim da osim trenutnog olakšanja, ne bi bilo previše učinka.

mixa3

Photo: Papilotna

Da je loša, nije. Da bih ponovo kupila, mislim da ne. Obična Balea sa ureom mi je bila bolja, a uz to i mnogo praktičnija za korišćenje.

 

Pinterest