5 žena sa najboljim „signature“ makeupom

Iako mi je uvek na prvu loptu dosadno kada se neko šminka stalno isto (mislim, where’s the fun?), takozvani „signature look“ nije dosadna stvar.

Neke poznate dame aka njihovi šminkeri napravili su odlične lookove koje masovno kopiraju, a tema ovog teksta su oni koji se nama najviše sviđaju.

Ukoliko vama padne na pamet da furate nešto kao svoj zaštitni znak, u ime opšte estetike apelujemo da se ne držite toga slepo, jer šminka u 9 ujutru ne treba da bude ista kao ona u 9 uveče, leti i zimi.

Varijacije na temu su must.

Gwen Stefani

Ako voliš makeup, voliš Gwen. Svi mi znamo da postoji i savršenijih usana i lepših očiju, ali Gwen nosi jake karmine i ajlajner verovatno na najbolji mogući rock-chick-ali-sa-stilom način.

hq_005

Celebrity-Gwen-Stefanis-Five-Best-Fashion-Style-Staples-05

gwen-stefani-joins-the-voice_

queen-platinum-blond-hair-Gwen-Stefani-who-has-been

 

Alexa Chung

Osim što je modni uzor, Alexa je često i makeup uzor onima koji se bave modom. A i nama ostalima se sviđa njen poznati look koji je učinio da uspostavi saradnju sa jednim poznatim brendom i lansira svoj ajlajner i maskaru. Prirodno i šik.

alexa-chung-launches-new-make-up-collection-in-london_1

image101

img-cnemondaymakeover1920x1080nologo_112637925399

Alexa-Chung

Dita Von Teese

Jeste malo out-of-date, ali Dita apsolutno mora da se nađe na ovoj listi. Dodeliti joj priznanje za popularizaciju pinup looka. (Ukoliko niste Dita, možda je ipak bolje da se suzdržite od ovog looka 24/7).

Marina B Hosts Cameron Silver's "Decades: A Century Of Fashion" Book Party

 

Warner Music Group's 2013 Grammy Celebration - Arrivals

dita-von-teese-2011-moca-gala-01

wenn2689942

Gwyneth Paltrow

Iako će se neko možda zapitati kakav to look Gwyneth ima, ako razmislite shvatićete da ona uvek izgleda zdravo, odmorno i odmereno, uglađeno, knjiški primer dobrog prirodnog makeupa.

gwyneth_paltrow_natural_makeup

1330365831_gwyneth-paltrow-zoom

 

Gwyneth-Paltrow01_0

Vogue-Editorial-August-2010---Gwyneth-Paltrow-by-Mario-Testino-021346

Iggy Azalea

Razmišljala sam koga bih od novijih generacija mogla da uvrstim i jedina koja mi je pala na pamet je Iggy. Na prvi pogled klasičnu kombinaciju, ajlajner+jak karmin, Iggy nosi na drugačiji i moderniji način.

img-holdingiggyazalea_140857157464

iggy-azalea-that-grape-juice-entertainment-11

Iggy Azalea: 'Getting the word racist put on me sucked.'

Iggy-Azalea-Best-Beauty-Hair-Makeup-Pictures

 

Pinterest