Jean Paul Gaultier za Lindex

jean-paul-gaultier-lindex

Jedan od najkontroverznijih i najekscentričnijih modnih dizajnera svih vremena svakako je Jean Paul Gaultier. Svi mi koji nismo skloni ekscentričnom oblačenju teško pronalazimo nešto za sebe u njegovim kreacijama, ali JPG je odlučio da i nama izađe u susret i kreira svoju kolekciju za Lindex.

Na kolekciji za Lindex, Jean Paul Gaultier je radio šest meseci, sastoji se iz ženske odeće, aksesoara i veša, a sadrži i deo ponude za devojčice.

jpg2

Kolekcija ima tri glavne teme, to jest inspiracije, sa ustaljenim motivima ovog prestižnog dizajnera, prikazanim u novom svetlu. To su: tatoo-print grafika u kombinaciji sa prepoznatljivim konusnim oblikom, aplicirana na meš platno i svilenkaste materijale u liniji veša; klasične mornarske pruge kombinovane sa pletenim zimskim artiklima i aksesoarima; i deo kolekcije koji sadrži detalje poput rokerskih zipova i zavodljivih krojeva koji prate liniju tela.

Takođe, akcenat je stavljen i na podatak da Lindex 12 godina za redom učestvuje u borbi protiv karcinoma dojke. Ovaj put, dva globalno prestižna brenda udružila su se u borbi, tako da će deo prihoda od prodaje kolekcije biti doniran za borbu protiv ove opake bolesti. U okviru kolekcije, koju je dizajnirao Žan Pol Gotje, nalazi se i roze narukvica, kojom ceo projekat dobija prepoznatljivu notu globalne borbe protiv raka dojke tokom meseca oktobra.

Ovde možete pogledati kolekciju koja će biti dostupna i u našim prodavnicama od 22. oktobra.

Pinterest