Apotekarska mleka za skidanje šminke

Sa ovom kategorijom proizvoda imam nekakav on-off odnos. Koristila sam mleka nekad davno, krajem srednje škole kada sam kupovala kod kozmetičarke, pa ništa godinama, onda bila u ljubavi sa Korres mlekom sa narandžom i onim klasičnim koje je sada u ponudi, pa opet ništa.

Za mleko za skidanje šminke Apotekarske ustanove Beograd, brend se zove Pharmaskin, čula sam odavno, ali pošto mi sama vrsta proizvoda nije bila previše zanimljiva, nisam probala do pre par meseci.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Mleko, info na zvaničnom sajtu, sadrži bademovo ulje i to kažu u visokom procentu. U kom procentu, ne znam, ne piše, ali se i pored dodatka parfema, koje ovo mleko ima, badem baš uopšte ne oseća. Koži, uprkos tome, prija. Blago je, ne iritira ni kožu ni oči i dobro skida šminku metodom – količinu supene kašike na primer dobro masiram na lice, šminka se „otopi“ i onda suvim tuferom skinem mleko sa lica, i sa njim i šminku. Onda dodatno natopljem pa oceđenim tuferom pređem još jednom. Ja dodam i umivanje nakon toga (opširnije u teksu o trenutnoj rutini nege lica).

Pošto mi je bilo već pri kraju, a našla sam se u jednoj privatnoj apoteci koja takođe ima svoje mleko za čišćenje lica. Za razliku od onog s potpisom Apoteke Beograd, ovo mleko nema parfema, što je plus, a predivno miriše na badem, što mi sugeriše da je bademovog ulja više nego u prethodnom. Tekstura je malo tečnija, mrvicu masnija, ali tehnika skidanja šminke mlekom koju ja primenjujem i koja mi se najbolje pokazala funkcioniše i u ovom slučaju. Rok trajanja mu je kraći, je ovo mleko nema konzervansa.

U principu, učinak je manje više isti, iako je na papiru Pharmacity u prednosti po kvalitetu. Cena je slična, oko 300 dinara su oba, s tim što je ovo Apoteke Beograd od 200 mililitara, a Pharmacity 150.

Da treba da preporučim jedno od, verovatno bih se vodila time kakva tekstura se osobi više dopada i da li voli miris badema ili ne. Da ja kupujem jedno od ova dva ponovo, uzela bih Pharmacity, ali znajući sebe, isprobaću neko treće.

 

Pinterest