Pet proizvoda u koje vredi uložiti

Kod kozmetike viši cenovni rang proizvoda, osim luksuznog pakovanja i boljeg marketinga, može biti i garancija kvaliteta. Ipak, postoje kategorije proizvoda na kojima možete uštedeti, na primer lakovi za nokte od 200 i 2.000 dinara, suštinski se ne razlikuju toliko drastično), a može se uštedeti i na sjajevima za usne (jer nijedan zapravo ne traje preterano dugo), ili rumenilu.

 

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Sa druge strane, neki proizvodi ukoliko su zaista kvalitetni prave razliku i vredi u njih uložiti.

Hidratantna krema

Vaš neseser može biti sačinjen od proizvoda vrhunskih brendova, ali ukoliko je nega loša, na vašoj koži to sve neće izgledati kako treba. Pronađite dobru hidratantnu kremu za vašu kožu. Ona ne mora biti preskupa, ali mora biti kvalitetna i svakako je vredna ulaganja koje stotine više. Naša preporuka su brendovi koji možete pronaći u apotekama.

Papilotna preporuka: Avene Hydrance i Bioderma Hydrabio linije

Puder

Dobar puder, bilo da se radi o tečnom ili onom u kamenu, osnova je svakog make-up looka. Ukoliko je kvalitetan obezbediće trajnost šminke, a, ono što je najbitnije, neće štetiti vašoj koži ni pri svakodnevnom nošenju. Puder bi trebalo da bude lagan i nekomedogen, a svakako je dobro ukoliko u svom sastavu ima i negujućih komponenti.

Papilotna preporuka: MAC Face and Body, Clinique i Lancome puderi, zavisno od tipa kože

Maskara

Bez obzira na to da li imate osetljive oči ili ne, bitno je maskara koju koristite bude proverenog kvaliteta. Delići maskare mogu u toku dana doći u kontakt sa vašim očima i zato je neophodno da maskara bude dobra. Osim toga, ovo je najverovatnije proizvod koji koristite svakog dana, ukoliko se šminkate, pa ćete investiciju sigurno dobro iskoristiti.

Papilotna preporuka: Benefit They’re Real!

Crveni karmin

Pandan male crne haljine u kozmetičkom svetu bio bi crveni karmin. Trendovi se menjaju, ali crveni karmin opstaje. Kod ovog proizvoda bitno je da je trajan, da ne biste morali da ga često popravljate, ali i da ne isušuje usne nakon dužeg nošenja, a da bi zadovoljio oba kriterijuma, karmin mora biti kvalitetan. To ne znači da nužno morate da potrošite veliku sumu novca, ali ukoliko birate “boju” u koju ćete uložiti, crvena bi trebalo da bude ta.

Papilotna preporuka: Maybelline Super Stay

Ajlajner

Kada savladate nanošenje ajlajnera niste rešili sve probleme. Ajlajner može da se preslikava na gornji deo kapka, razmazuje, briše. Kako sam trud koji ste uložili da bi linija bila što savršenija ne bi posle kratko vremena postao uzaludan, odaberite neki kvalitetniji koji će izdržati ceo radni dan (a poželjno i piće nakon posla). Pri kupovini napravite jednostavan test. Namažite na ruku i nakon što se osuši probajte da razmažete. Ako je postojan tada, biće i na vašim očima.

Papilotna preporuka: MAC Blacktrack Fluidline

Pinterest