Stilski no-no.

Papilotna poštuje različite ukuse i odabire, a naročito poštuje stav, pa šta god stavili na sebe i uradili sa sobom, ako je to vaš način izražavanja, samo izvolite.

Ipak, u okruženju, češće viđamo primere nemanja stava i priklanjanja trendovima, od kojih su neki, recimo, upitni. A često nisu više ni aktuelni.

Ako radite nešto od ovoga, u ime opšte estetike, razmotrite i neku drugu opciju.

Predebele, pretamen, pre-sve obrve…

Era tankih lučnih obrva je završena u vreme kada su naše mame bile mlade, hvala Manituu. Išlo se preko srednjih, do jakih, naglašenih obrva koje već neko vreme vladaju editorijalima i ulicama.

I ok je da su vam obrve punije, ok je i da ih dopunjavate, ali zaboga nemojte crtati dva crna pravougaonika na svom licu. Obrve daju izraz licu, nije lice podloga za obrve.

(Pre)svetle usne

Nude usne u  nekim lookovima mogu da izgledaju super. Najčešće na fotografijama. Nude usne, takođe, ne znače i da su usne svetlije od vašeg tena. Ni kada ste tamni od sunčanja leti. Baš nikada. Korektor i puder zadržite na licu, pls.

Konture i bronzer i konturisanje bronzerom

Hajd’ što se najčešće koristi šljokičavi narandžasti bronzer za konture, ali bar to nemojte raditi preko dana. Konturisanje je možda zaštitni znak Kim Kardašijan i ona ga fura uvek, ali vi niste Kim i iskreno se nadam da ni ne želite da budete. Konture za specijalne prilike ili uveče i uvek suptilno.

Ispeglana kosa

Nosili smo nekad lenjir prave kose, ali taj trend odavno više nije aktuelan. Uz to, presom ćete uništiti kosu. Dodatni “uz to”, nikom zapravo lepo ne stoji tako slepljena kosa. Odustanite…

Blajhana ili „zift“ crna kosa

Potpuno bela ili crna kosa apsolutno uvek izgledaju veštački. Često su i vrlo oštećene, što daje celokupni dojam perike. Ne želite da izgleda kao da nosite periku.

Veštačke trepavice preko dana

Ne umem pametnije od – just don’t.

anigif_enhanced-3245-1406815892-5

Pinterest