Papilotnini decembarski favoriti

Prvog pravog zimskog meseca Papilotne su volele ove stvari:

Jovanini favoriti:

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Nuxe Huile Prodigieuse - Nuxe suvo ulje bilo je rani novogodišnji poklon i ne samo zato što je došlo od drage osobe, potpuno me je oduševilo i koristila sam ga celog meseca. Miris je suptilan, tako da se ne meša i ne sukobljava sa parfemom, iako nisu ni malo slični, nega je odlična i izuzetno brzo se upije. Prava zimska „utopljava mirisom“ poslastica.

Essie Take It Outside – Volim sive (taupe i greige) lakove tokom cele godine, a ovaj konkretni primerak je u moj posed došao tek krajem decembra, iako ga pikiram od kako je izašla jesenja Essie kolekcija. Međutim, toliko je predivan, da je apsolutni favorit meseca, a pretpostavljam da će biti i favorit ove zime. Predivnost.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Veeelika siva marama – Ovaj šal kupljen je prošle godine u H&M-u, a gotovo isti dostupan je i ove godine (koliko sam uspela da primetim, materijal nije isti, prošlogodišnji je malo finiji i mekši). Boja je predivna (kao i svaka siva), dovoljno je veliki da se mogu skoro cela u njega umotati kad mi je negde hladno. Napolju, u zavisnosti od toga koliko je hladno, nosim oko vrata, uvučem pola glave ili se obavijem cela. Čini da mi je toplije i lep je, bingo.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Anini favoriti:

decembar_favoriti

Foto: Papilotna

Veeeeeeeliki zeleni džemper – Ove zime sam imala potrebu za zelenim džemperom, možda povedena time koliko dobro je stajao Marini Vacth u Jeune & Jolie (tako je, Ana, na tebi sve stoji jednako dobro kao na Marini). Najlepši i najkvalitetniji pronašla sam u Zari negde u oktobru i kao što vidite na slici ima ovo divno krupno pletivo i oversize je, savršen za minus temperature.

Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm – Ova Aesop krema o kojoj sam pisala još u maju, dobila je priliku da zasija tokom hladnih decembarskih dana. I zaista, posle samo jednog-dva mazanja možete okečivati instant hidrataciju ruku koje umeju i pored sve nege da postanu grube, ali ne i sa Aesopom.

Byredo Bal D’Afrique – Byredo parfem sam želela od momenta kad sam videla njihove svedene bočice, međutim, trebalo je proći kroz slatke muke biranja svog ličnog mirisa. Iako sam u početku mislila da je to oštri muški Oud Immortel, posle par probanja ipak sam se odlučila za manje oštar, a više topao Bal D’Afrique. Ukoliko bih morala da ga opišem rekla bih da miriše da drski grejpfrut (top note kadifa i citrusi) i kao ništa što sam probala ranije. Zapravo kadifa je prilično redak sastojak u parfemima. Priča iza njega govori kako je Ben Gorham (videti Papilotnin post o bradama) želeo da ovaj parfem miriše na magični Pariz dvadesetih godina prošlog veka kada su Parižani bili opsednuti Afričkom kulturom, muzikom i plesom. Pariz + Afrika = Ana

Pinterest