Papilotnini favoriti godine #2014

Anini favoriti:

favoritiu2014

Foto: Papilotna

Džemper od kašmira – Od kad je kupljen ovaj džemper je prošao fazu nosim ga svaki drugi dan do ne nosim ga nikad. Trenutno je u fazi kada ga čuvam samo za „specijalne prilike“ koje, naravno, nikad ne dođu jer se u specijalnim prilikama setim neke druge kombinacije.

Shakespeare and Company ceger – Iako je tek nedavno ušao u moj život, kao poklon iz čuvene pariske knjižare od drugarice, ispunjava sve uslove da bude moja omiljena torba ne samo u sledećoj godini već zauvek. Prvo, iz Pariza je, drugo, volim cegere i treće, „brend“ je takav da se odaje samo upućenima.

Byredo Bal D’Afrique – Zašto volim ovaj parfem pisala sam u decembarskim favoritima. Trenutno je bacio u senku sve ostale parfeme u kolekciji i nosim ga svaki put kada ne nosim Nuxe Huile Prodigieuse, a to je svaki drugi dan.

Nuxe Huile Prodigieuse – Od predivnog Nuxe ulja češće sam koristila samo sapun, pastu za zube i kremu za lice. Ukoliko postoji elegantni miris, to je miris ovog ulja, koji tako suptilno, a opet upečatljivo leži na koži i kosi. Naravno da kosa dobije potpuno novu formu kada na nju stavite ovaj proizvod. Kako je srpska potreba za uljem i strah od nestanka istog iskonska, i ja uvek imam Nuxe ulje u rezervi.

Embryolisse krema za lice – Nedavno sam pročitala da bi ovu kremu trebalo nanositi u manjim količinama, čega se naravno nikad nisam pridržavala i što mojoj koži uopšte ne predstavlja problem. Ovde je već malo pakovanje na izdisaju (ne kupujte malo, traje samo 2-3 meseca) i vraćam se Avene kremi dok ne stigne novo.

Jovanini favoriti:

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

 

Kožna jakna – Ova Papilotna nikada nije bila neka fashionistica. Imam, ili bar volim da mislim da imam, neki sopstveni stil već duže vreme, ali se on odgleda u nošenju najjednostavnijih basic komada, uglavnom crne, bele i sive boje, bez šara, trendova. Ipak, i u toj jednostavnosti umem da budem komplikovan kupac, pa sam tako godinama želela običnu kožnu crnu jaknu, ali sa mat nitnama i rajsferšlusom i kože koja izgleda blago pohabano. I baš određenog oblika kragne. Početkom godine je nađoh i sa zadovoljstvom sam je nosila, ponekad i kad je bilo pretoplo/prehladno za nju. Kupljena je u Stradivariusu i iako je prava koža, kvalitet nije neki, ali zbog izgleda zanemarujem.

Lush Godiva šampon – Imala sam pre par godina epizodu isprobavanja Lushovih krutih šampona, ali mi tadašnji odabir nije doneo neko specijalno oduševljenje. Onda kupih Godivu, delimično zbog predivnog mirisa, u koju sam se potpuno zaljubila i trenutno koristim drugu pločicu (ko je koristio Lush šampone u čvrstom stanju zna koliko jedna traje). I miris, i kako mi kosa izgleda posle, sve, sve.

MAC Face&Body – Od Revlon Colorstay pudera, pre nekih desetak godina, nije mi se desilo da dva puta za redom kupim isti puder. Čak i ako mi se svidi, volim da isprobavam nove. Pomenuti MAC trošim drugo pakovanje i apsolutno ne pomišljam na nešto drugo. Boja mi je savršena, hvala španskom MAC čiki koji me je mečovao pre oko godinu dana, finiš je najprirodniji mogući, prekrivanje takvo da se preko dana ni ne vidi na koži, ali može da se nadogradi. Kao bolja verzija moje kože. Obožavam.

Alien – Da ne ponavljam kako je došlo do kupovine Aliena posle par godina razmatranja, imate više o tome ovde, ali ovaj parfem je u moj život ušao ove godine i definitivno je tu da ostane. Inače ne koristim nikada više parfema istovremeno, obično imam neki koji koristim godinama, a Alien, pošto je dosta jak, ću verovatno leti zameniti svojim dugogodišnjim i jedinim favoritom do skoro, DKNY Be delicious. Po hladnijem vremenu, ne mogu da pomislim ni na šta drugo.

Maybelline Always Plum mat karmin – Karmini su definitivno obeležili ovu godinu i pored noktiju bili verovatno jedino mesto gde sam nosila boje. Mat karmine sam uvek više volela od ostalih finiša, a ovaj u nekoj mauve meskastoj boji je tako savršen da sam ga koristila i kao stain, sa samo malo boje i regularno, za uveče, za preko dana. Divna boja za nas blede hladnih tonova.

 

Pinterest