L’Artisan Parfumeur

lily and sandy for the socialite family

Neverovatno je kakvo bogatstvo parfema vas očekuje kada samo malo zagrebete ispod površine onoga što je izloženo u domaćim parfimerijama. Iza Chanel i Dior ogledala vas očekuju Papilotnin voljeni Byredo, Jo Malone, Eight & Bob, Dyptique i L’Artisan Parfumeur. Kako ne volimo da pišemo o onome što nismo probali, ovaj put pisaćemo samo o poslednjem pomenutom brendu.

Sigurno nećemo puno pogrešiti ukoliko kažemo da je L’Artisan Parfumeur jedan od parfemskih brendova koji se nalazi u ormariću svake Francuskinje. Nastao ne tako davne 1976. u Parizu sada se može naći u parfimerijama širom sveta, pa i kod nas u Metropolitenu.

Šta je drugačije kada su u pitanju ovi parfemi?

Prvenstveno mirisi su pravljeni i nazivani tako da izazivaju određena sećanja (Jour de Fete i La Chasse Aux Papillons), podsećaju na određena mesta (Timbuktu i Batucada) ili na prirodu i njene konkretne proizvode (Premier Figuier i Drole de Rose). Određene mirise možete naći i u njihovim Extreme varijantama sa naglašenim notama koje su u originalnim verzijama nešto suptilnije, zatim ženske, muške i uniseks varijante.

Bočice su dizajnirane u retro maniru, tako da podsećaju na pakovanja sa početka 20. veka ili ranije, a neke čak možete kupiti i sa pumpicom, što opet može biti odbojno mnogima koji nisu ljubitelji tradicionalnog pakovanja. Takođe, možete ih kupiti i u kompletu sa kremom za telo u predivnoj kutijici sa pop-up motivima Pariza.

Kao svaka francuska parfimerska kuća koja drži do sebe, proizvode i parfimisane sveće i osveživače za prostor u vidu izgraviranih lopti tzv. amber ball koje se savršeno uklapaju u svaki enterijer.

2a5992aca9a86f6dc291163a6a20bb05

Parfem na koji sam trenutno bacila oko je gorepomenuti La Chasse Aux Papillons (Lov na leptire) koji miriše poptuno francuski kao kombinacija Chanela i Nuxea, ali ne mora da znači da će tako i ostati, dok se ne odlučim da najzad jedan uvrstim u svoju kolekciju. Dosta nade sam polagala i u Premier Figuier koji je u celosti napravljen od smokve (drvo, list i plod) međutim kada sam ga najzad probala nije ostavio poseban utisak na mene. Možda bi trebalo da mu dam drugu šansu.

Više o ovim parfemima možete saznati na njihovom zvaničnom sajtu, pročitati mišljenja drugih na sajtu Fragrantica i kupiti ih u Metropolitenu.

 

Pinterest