Kako da nosimo? Belo

belo

Photo: Papilotna

Jedna od mojih omiljenih scena u seriji Girls je kada se Hannah prvog dana na poslu u kafiću pojavi u beloj haljini i Ray je pogleda i kaže „honey, you’re wearing a white dress, you’re begging the world to fuck with you..You’re daring a homeless person to wipe their blood on your breasts…“ i otera je kući da se presvuče.

Osim što se nećete dobro provesti u musavom gradskom prevozu, belo je vremenom postalo i prva asocijacija na splavarske odevne kombinacije i nešto što ni u ludilu ne biste obukli na sebe.

A onda je Isabel Marant lansirala bele farmerke i postale su pravi hit i počele su tako dobro da se kombinuju uz sve, a posebno sivu i crnu. Toliko toliko dobro da su fešonistice krenule da ih nose širom sveta i zimi, kada imate ubedljivo najviše šanse da se u roku od 10 minuta po izlasku iz kuće pretvorite u svinju.

Negde u isto vreme modna industrija i njen minimalistički talas su nas podsetili da imamo belu košulju u ormanu i da bi trebalo češće da je nosimo umesto svih onih trendi bluza koje su spremne za otpad posle jedne sezone.

Početkom ove godine Chloe nas je svojim predivnim haljinama očarala i naterala sve mas proizvođače (Zara, Mango, H&M) da u svoje ponude uvrste bele haljine od gaze.

I evo nas sad, imamo sve belo što je potrebno, ali važno je znati sa čim ga kombinovati.

Moj savet je uvek belo sa belim npr. farmerke sa običnom košuljom ili majicom kratkih rukava, belo sa crnim, sivim ili eventualno prugama za dodatni morski efekat. Asesoar bi obavezno trebalo da bude što svedeniji i neupadljiviji – na primer običan lančić, tanje prstenje, crne torbe i jednostavne crne baletanke ili sandale.

Zašto ne odustajem od belog? Zato što je to apsolutno savršena boja za leto, zato što se u njoj osećam najprijatnije kada temperature pređu 30C i zato što lepo izgleda kada znate kako da nosite.

Uostalom zar ćete se usuditi da protivrečite:

Chloe?

chloe

Jean Seberg u Bonjour Tristesse?

jeanseberg2

Sylvie Vartan?

sylvie

Pinterest