Recenzija: Colić maske za lice

Da me neko pita zašto do sada nije bilo ni reči o maskama koje volim toliko da ih koristim u momentima kada hoću da se, odnosno svoju kožu, nagradim, ne bih umela da kažem.

Možda zato što te maske iz kesice generalno ljudi ne doživaljavaju kao neku veliku priči ili zato što nisu preterano fotogenične.

Šta god da je razlog, sada ispravljamo nepravdu.

Colić maske možete kupiti u drogerijama, apotekama i cena im je nešto što me je u početku od njih odbijalo. Oko 370 dinara za jednokratnu masku nije malo, pa sam se, kao i mnogi, radije odlučivala da uložim malo više i dobijem full size proizvod.

Međutim, srećom, u poslednje vreme, usudila bih se reći godinu, a možda i duže, Colić maske budu snižene za 30 posto ili više vrlo često, pa je to dobra prilika da se pazare, a i sve češće ih možete dobiti u časopisima praktično gratis. Mada više na to gledam kao na plaćanje maske, a gratis dođe časopis.

Colić ima nekoliko maski, sa aloe verom, kolagenom, morskim algama, vitaminima (sve ih možete videti ovde). Koriste se tako što natopljenu kompresu, ili kako god to da se zove, stavite na lice i držite koliko god da vas ne mrzi. Ja ih držim sigurno sat vremena, pred spavanje, onda skinem i ostatke umasiram u lice. Kako uvek ostane same maske u kesici, to utrljam u vrat i dekolte.

Koža bude svežija, lepša, mlađa, glađa, baš pravi spa za kožu. Suštinsku razliku između svih ovih nisam primetila, osim što mi Aloe Vera najviše prija kada je koža iritirana (nakon tretmana, ili u PMS-u ako ima nekih upala), a kolagen mi pravi najveću razliku u celokupnom izgledu kože.

Maske su blage, neagresivne i mogu se koristiti na skoro svim tipovima kože, pa nemojte da vas formulacije poput „biljni proteini za zatezanje“ uplaše, možete je koristiti i ako niste u srednjem dobu.

Što se mene tiče, Colić će se i dalje redovno kupovati na akcijama i stajati na polici za pred bilo koji važan dan ili za kad mi baš dođe da se opustim.

maske

Pinterest