Da, prave su! – Benefit They’re Real! maskara

Nekada i sama dovoljna, potpuno neophodna u svakom makeup looku – njeno veličanstvo, maskara. Može uviti, produžiti, progustiti i obojiti vaše trepavice dajući očima, a i čitavom licu drugačiji izgled.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Nakon par godina i nekoliko bočica Bourjois Volume Glamour Ultra Black maskare, proizvođač je rešio da joj promeni formulu. Tako je od savršene lagana, postojane maskare koja je bila moj HG proizvod, postala vrlo prosečna, a meni zadala zadak traženja zamene.

U vreme kada je izašla nova Benefit maskara, već sam koristila njihovu BADgal lash koja je meni, sa prosečno dugim i nešto iznad proseka gustim trepavicama bila potpuno ok, ali nije zadovoljavala cenu, naročito ne onu u našoj zemlji.

Ta nova, They’re Real, imala je za razliku od BADgal maskare gumenu četkicu, kojima nisam bila specijalno oduševljena, obećavala je ultra-wow efekat, što je mirisalo na one jako teške maskare koje takođe ne volim, ali sam se sticajem okolnosti našla na mestu gde su ona i njena mini verzija u paketu (kako odoleti mini size proizvodu?!), bile na akciji, te, prirodnim tokom stvari, završiše u mojoj torbi.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Utisak? L-o-v-i-n-g–i-t!

Jedan sloj savršeno progusti, produži i razdvoji trepavice i idealan je za dan ili bilo koji mirniji makeup look. Poseduje jednu vrlo bitnu karakteristiku za maskare, a to je da je nadogradiva. Dodajte drugi sloj za dramatičan izgled ili i treći ukoliko želite fake lash izgled. Postojana je, nije teška i pogodna je za osetljive oči, što moje jesu, pa mi je izbor maskara inače sužen.

Naravno, slojevi mogu podrazumevati više nanosa, moj je prilično tanak, pa se iz ove maskare može izvući puno više, ukoliko to želite. Ja sam pristalica toga da pri pogledu na oči treba videti trepavice koje izgledaju dobro, ne slojeve maskare.

Bez maskare (Photo: Papilotna)

Bez maskare (Photo: Papilotna)

Jedan sloj The're Real! maskare (Photo: Papilotna)

Jedan sloj The’re Real! maskare (Photo: Papilotna)

Dva sloja They're Real! maskare (Photo: Papilotna)

Dva sloja They’re Real! maskare (Photo: Papilotna)

 

Da li je pandan nekadašnjem Bourjois favoritu? Pa ne baš, cena je znatno više, a ono što daje, nije baš toliko bolje od onoga što je Bourjois pružala.

Ah da, zadovoljava i jedan potpuno lični kriterijum. Trepavice su meke i savitljive i nakon nanošenja. Ne volim izgled, a ni osećaj onih maskara koje trepavice preterano ukrute. Takve obično trepavice duže drže uvijenim, ali sam tu karakteristiku spremna da žrtvujem za prijatniji osećaj na očima.

Jeste li probali They’re Real maskaru? Koja je vaš favorit?

Cena u Sephori je 3.300 dinara.

Pinterest