Devojka za sve – nude olovka za usne

Bliska rođaka crne olovke za oči, nude olovka za usne jedna je od onih višestrukoprimenjivih stvari koje je poželjno da imate u svom neseseru.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Pri odabiru prave, nemojte se voditi nazivima nijansi i kupiti prvu „nude“ olovku na koju naiđete. Mnogi proizvođači nude olovke proizvode u nijansama koje su previše narandžaste ili braon u odnosu na boju usana većine ljudi. Takođe, boja usana može varirati od bledo roze do crvenkaste različitih osoba, pa ono što je nude nekome na vama neće biti, a jedini ispravan način kupovine je da isprobavate.

Olovka bi, kada je nanesete trebalo da se stopi sa bojom vaših usana ili bude neznatno tamnija. Što se teksture tiče, voskaste varijante uvek su najbolji odabir za olovku za usne, dobra su podloga za ruž ili sjaj koji nanosite i ne isušuju usne.

Ok, našli ste savršenu nijansu, ali šta sada sa njom? Primenjiva je u više scenarija.

Samostalno – Ne biste našminkane usne, ali ipak želite da mrvicu korigujete oblik ili definišete ivice, idealna je za taj „no makeup“ makeup look.

Uz sjaj – Na usne stavljate samo manje ili više proziran sjaj čiju boju ne želite da promenite, ali ipak želite malo definicije? Tu nude olovka priskače u pomoć. Ukoliko je kvalitetna i voskaste teksture, učiniće da sjaj znatno duže traje.

Uz bilo koju nijansu karmina – Da, dobro ste pročitali. Osim što će odgovarati uz sve nude ili srodne varijante, ova olovka može biti odlična podloga i za crveni ili bilo koji karmin intenzivnije boje. A nećete morati da se mučite oko uklapanja nijanse olovke i karmina. Naravno, nude olovka vam neće omogućiti da nacrtate okvir koji posle možete lako da ispunite bojom, pa pri nanošenju tamnijih nijansi idealno bi bilo da se poslužite četkicom.

Rimmel, Loreal, Maybelline, Artdeco, Bourjois, Inglot, Mac.. svi proizvođači imaju ovakve nijanse u svom portfoliju, a na vama je da pronađete idealnu što po ceni, što po tome koliko vam boja odgovara.

NYX, kao brend koji važi za profesinalnu šminu, ima prilično dobre olovke pristupačne cene, a izbor boja je veliki. Tu je Inglot, a ukoliko ste u prilici da posetite neku MAC prodavnicu, MAC tete će sigurno odabrati idealnu nijansu za vas. Ovaj komad vašeg nesesera, iako se najčešće ne vidi, zaista pravi razliku i nešto je u šta vredi uložiti.

Sveti gral autorke teskta –  MAC Pro Longwear Lip Pencil u nijansi Staunchly Stylish.

Pinterest