Recenzija: Bioderma Hydrabio Light cream

Većina kozmetičkih brendova koju su dostupni u našim apotekama (Avene, Uriage, Vichy, La Roche Posay…) imaju u ponudi kreme za osnovnu negu i hidrataciju kože namenjenu različitim tipovima kože. Obično su tu light i rich verzije, za normalnu i kombinovanu, odnosno normalnu i suvu kožu.

Avene ima Hydrance Light ( odnosno Legere), La Roche varijanta je Hydreane Legere, a Uriage AquaPRECIS liniju.

Bez obzira na kreme spefične namene, kakve su one sa voćnim kiselinama, na primer, lagana hidratantna krema mi je na svakodnevnom meniju i koristila sam sve tri pomenute.

Avene ima dobre kreme i ukoliko želite hidrataciju, a koža vam je osetljiva, ali ne i suva, Hydrance Light je odlična krema za vas. Ukoliko ste nešto masnije kože ili T-zone, što ja jesam, leti vam može biti malo teža (formulacija je kremasta, nije emulzija).

La Roche na prvi pogled izgleda kao pristupačnija varijana Aveneove kreme. Ipak, posle početnog perioda korišćenja, neke dve-tri nedelje, počela je da izaziva bubuljice, koju su prestale čim sam prestala da je koristim. A onda ponovni početak korišćenja ih je još jednom doneo. Iako ne bih mogla sa potpunom sigurnošću tvrditi da se ona uzrok, verovatnoća je velika da mi kod nje nešto smeta, pa je više nisam koristila. Ukoliko vas interesuje, najbolje je da isprobate testere i vidite da li će vama izazvati reakcije.

Uriage ima standardno dobre proizvode i AquaPRECIS krema za mešovitu kožu mi je bila odlična. Podjednako hidratantna kao i Avene, ali laganije teksture i manje ju je mastila. Uriage ima i standardno najviše cene od ostalih pomenutih brendova, pa nekome može biti preskupa za klasičnu hidratantnu kremu. I moje mišljenje je tako.

Trenutno koristim BiodermuHydrabio Light cream.

IMG_3442

Photo: Papilotna

Inače, Bioderma je jedan od brendova koji iz ličnog iskustva ne poznajem previše, koristim samo njihovu micelarnu, doduše već treću bocu, i znam da generalno važi za dobar brend.

Pomenuta krema je teksturom vrlo lagana, rekla bih najlaganija od ostalih gore pomenutih. Pakovanje je praktično, na pumpicu, što njena tekstura omogućava, a razmazivost odlična. Upije jako brzo, fantastična je kao podloga za šminku i ni najmanje ne masti kožu. Najbolje od svega – hidrira odlično, rekla bih podjednako kao i „teža“ Avene.

Vreme je još uvek relativno toplo, pa ostavljam rezervu da će u zimskim danima prijati nešto jače iako mi se za sada čini da će biti sasvim dovoljna. Moja je kupljena u free shopu, cena je 17 evra, ali bi trebalo da i kod nas košta približno isto.

Trenutni odnos cena-kvalitet-učinak je čista desetka.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

 

Pinterest