Recenzija: NYX Bruised Rouge Meurtri

Ako je MAC izbacio ruž boje patlidžana, to je the boja za ovu sezonu zar ne? Šalu na stranu, moja fascinacija tamnim karminima datira iz perioda kada sam počela da se interesujem za kozmetiku, long, long time ago.

Moj prvi kupljeni karmin, i neko vreme jedini, još u osnovnoj školi, bio je neki Kost (pitam se da li oni i dalje postoje) boje višnje.

malanyx

Photo: Papilotna

Jedini problem sa ovakvim bojama je da nisu svakodnevno nosive, bar u mom slučaju, pa obično stoje u neseseru i čekaju na povoljnu priliku, pa sam u nekom momentu i prestala da kupujem takve nijanse.

I onda na ovogodišnjem Sajmu kozmetike ugledah na NYX štandu taj divni tamno ljubičasto-bordo ruž u nijansi Bruised Rouge Meurtri (LSS 555 je oznaka) i postade moj.

Jedan od razloga, pored divne boje, je pigmentovanost i ravnomeran nanos što mi je bilo jasno čim sam na ruci isprobala tester. Testiranje na usnama u kućnim uslovima, dalo je isti učinak.

Ruž je odlično maziv, boja ravnomerna i ne uvlači se u linijice na usnama, kao što se to dešava ponekad sa tamnim nijansama. Tekstura je dobra, kremasta, finiš pomalo glossy.

Iako nije pretrpeo višesatno nošenje uz piće i hranu, onoliko koliko sam ga testirala rekla bih da je postojanost korektna, ali pošto je tekstura takva da bukvalno klizi po usnama, popravke, možda i malo češće, će biti neophodne. Lično bih više volela da je tekstura voskastija, jer bi mu dalo na dugotrajnosti (takav je, na primer, Snow White, tamno crveni NYX ruž iz iste linije).

Kupiti ili ne?

Ukoliko volite tamne nijanse – svakako, duboka boja plavog patlidžana će vas sigurno oduševiti.

Ako nikada niste probali ovakve karmine, NYX bi mogao biti dobro rešenje. Cena ovog ruža je nešto manje od 400 dinara i ukoliko na kraju odlučite da nije za vas, neće biti preveliki udarac za budžet. Uz to, po ovoj ceni teško da možete naći bolju alternativu ili svakako ne puno njih.

Na sajtu domaćeg uvoznika, ali i na dosta fotografija i prikaza na internetu postoji samo nijansa koja se zove samo Bruised koja izgleda identično, i brojna oznaka je ista, pa je moguće da se radi o varijacijama za različita tržišta (američko i evropsko, na primer) ili eventualno starijoj i novoj verziji.

nyx

Photo: Papilotna

 

 

Pinterest