Scallops

U sred sezone i godine koja promoviše monohromno i stroge forme koje nas vraćaju u modne devedesete mi se odlučujemo da vas za kraj leta podsetimo na nešto nežno i ženstveno – scallops.

ss01

(izvor TBA )

Scallop (eng. školjka) je trend koji već nekoliko godina unazad primetan na modnim pistama. Videli smo ga u kolekcijama modne kuće Chloe (blogerke su najviše nosile njihov crni bikini i baletanke), a ove godine je primetan na haljinama modne kuće Valentino. Školjkasti trend najviše voli da koristi modna kuća Mod Cloth koja podražava mod eru, Victoria Beckam (ili njeni dizajneri) su potpuno poludeli za njim prošle godine, kao i Jill Stuart, Kate Spade, Miu Miu, Christopher Kane i Rupert Sanderson.

tumblr_lmk0skoA4J1qkv6gpo1_1280

KANE (Izvor)

Scallops u velikoj meri podseća na formu kakva je bila popularna šezdesetih i sedamdesetih godina i za većinu može biti previše girly pa je najbolje koristiti ga u neutralnim bojama i kombinovati ga sa isto tako neupadljivim komadima odeće. Najčešće ga viđamo na porubima, torbama i kragnama, ali ga Valentino primenjuje na malo drugačiji način.

valentino-indaco-long-sleeved-scallop-edge-dress-with-open-scallop-detail-product-3-7404200-998603867_large_flex

VALENTINO (Izvor)

20

DIOR (Izvor)

Iako je ovo bio veliki trend poslednjih par godina, mi ga podržavamo i ove i nadamo se da će se nastaviti.

I za kraj, Catherine Deneuve kao vintage inspiracija.

2cniiyo

Izvor

Pinterest