„No MakeUp“ makeup

Iako nema većeg zena od šminkanja, ne radim to svakodnevno. To je i glavni razlog što dobar deo moje makeup kolekcije dočeka završetak roka trajanja daleko u stanju koje je daleko od potrošenog.  Ipak, najčešće nisam ni potpuno bare face.

Pristalica sam pravljenja razlike između dnevne i večernje šminke, šminke za specijalne prilike, snimanja… Koliko god profi našminkani bili, u 12 popodne, u gradskom prevozu ili na ulici sa heavy konturiranjem, full očnim makeupom i jakim karminom velika je šansa da ćete izgledati kao šetajući makeup, ne ulepšana persona.

Idealno bi bilo da pri dnevnom šminkanju imate na umu da ne treba da se vidi sav taj vaš makeup, nego da vi izgledate lepše, zdravije, odmornije (dodati odgovarajući pridev).

Ja sam jako bleda, imam izrazito tamne podočnjake, svetlu kosu, i ako nemam baš ništa na licu, izgledam umorno. Obično kada takva odem negde dobijem komentare da verovatno imam mnogo posla ili da nisam dovoljno spavala.

Photo: Papilotna

Photo: Papilotna

Svakodnevna rutina u mom slučaju je – lagani tečni puder, ujednači boju tena, daleko od punog prekrivanja, korektor na podočnjake (nikako teški korektor već lagani koji posvetljava područje oko očiju) i tanak sloj transparentnog pudera da sve to fiksira. Rumenilo je u mom slučaju must, ono učini da ne izgledam umorno i bolesno i uvijene trepavice.  Sve je lagano, transparentno, izgleda kao da tu ničega nema, ali izgledam svežije.

Look je nadogradiv, pa se uz maskaru i neki sjaj, olovku za usne u boji mesa ili svetliji karmin pretvara u knjiški primer dnevnog makeupa.

Iako smatram da je ovo idealan način da za 3, ali bukvalno 3 minuta, izgledam odmornije i bolje, nije apsolutno primenljiv kod svakoga.

Ukoliko vam je ten savršen i nema probleme sa podočnjacima, stavite samo malo kremastog rumenila (2 u 1 proizvodi su idelni, pa tanak sloj možete i na usne).

Obrve su vam jako tanke i lošeg oblika? Korigujte ih senkom za obrve u boji vaših. Trepavice prirodno duge i uvijene? Preskočite uvijač.

Baš želite tamni ili jarki karmin preko dana? Samo izvolite, ali preporučujem da probate da ga nanesete kao stain. Boja će biti tu, a nećete izgledati kao bankarska službenica iz devedesetih.

Odvojite par minuta da posmatrate i shvatite šta je to na vašem licu čemu treba korekcija, osveženje, šta čini razliku.

Pinterest